Нарязаха гумите на автомобила на Георги Коритаров

Журналистът Георги Коритаров се ожали, че е станал жертва на атентат.

Неизвестен за момента извършител е нарязал гумите на „Опел”-а на Георги Коритаров. Возилото е било паркирано пред медията, в която работи. Колегите на Георги Коритаров се майтапят с него като перефразираха култовата му фраза за „малката масичка” в „малко атентатче”.

[caption id="attachment_436281" align="alignright" width="300"]Нарязаха гумите на автомобила на Георги Коритаров Нарязаха гумите на автомобила на Георги Коритаров[/caption]

В непосредствена близост до „ТВ+” се намира ГДБОП. По време на атентата Георги Коритаров е бил в студиото. Охранителят на телевизията споделил пред журналиста, че е видял непознат мъж в черни дрехи да се отдалечава от автомобила на журналиста след като нарязал гумите му. За съжаление обаче охранителят не успял да задържи извършителя на атентата, отбелязва „24 часа”.

Георги Коритаров заяви в сутрешния блок на Нова тв, че на пръв поглед извършеното престъпление изглежда като дребна битова провокация. Той подчерта, че престъплението е било извършено „зад гърба на ГДБОП”. Журналистът забелязал пораженията върху личния си автомобил след края на публицистичното предаване, което води в ефира на „ТВ+”. Георги Коритаров посочи, че се е почувствал застрашен заради проявената от извършителя дързост по отношение на деянието и най-вече на мястото, на което е извършено то.

Предвид атентатите срещу други представители на журналистическата гилдия, Георги Коритаров е категоричен, че няма никакво основание да бъдат сравнявани като щети. Той посочи, че случилото се с автомобила му е много дребно в сравнение с останалите престъпления, визирайки най-вече двата подпалени автомобила на журналистката от Би Ти Ви Генка Шикерова и атентатите срещу Сашо Диков и Васил Иванов.

Георги Коритаров не изключва вероятността атентатът да е свързан с работата му като журналист. Той обаче отказа да предположи откъде е дошло това „предупреждение”. Журналистът призна, че преди известно време са му били отправени доброжелателни предупреждения да смекчи тона и да критикува по-малко руската агресия към Украйна. Той посочи, че се познава лично с човека, който му е отправил предупреждението и разполага с информация за средите, от чието име го е предупредил, пише pik.bg.