Принц Чарлз и Даяна искали да отменят сватбата

Изплуваха скандални разкрития за сватбата на принц Чарлз и Даяна Спенсър, която се състоя на 29 юли 1981 година.

Като се позовава на твърдения от книгата на Катрин Майер „Чарлз: Сърцето на краля”, вестник „The Independent” отбелязва, че принц Чарлз и Даяна Спенсър са обмисляли да отменят сватбата си. Британското издание уточнява, че мотивите на принц Чарлз и Даяна Спенсър за отмяната на церемонията са се различавали.

[caption id="attachment_436272" align="alignright" width="300"]Принц Чарлз и Даяна искали да отменят сватбата Принц Чарлз и Даяна искали да отменят сватбата[/caption]

Близък на принц Чарлз твърди, че принцът бил изпаднал в отчаяние в навечерието на сватбата. Той твърдял, че не е по силите му да доведе тази история докрай и не може да сключи брак с Даяна. В книгата „Кралска служба”, която бе написана от иконома на принцесата на наорода – Даяна – Андрю Мортън се посочва, че тя е знаела много добре за чувствата (по-скоро за липсата на такива) на принц Чарлз и за увлечението му към Камила. Поради тази причина тя се страхувала да стане негова жена, пише bgdnes.bg.

Междувременно стана ясно, че сериозни притеснения са обзели Бъкингамския дворец заради това, че принц Чарлз щял да шокира като монарх. Елизабет II изпитва сериозни опасения, че британците ще бъдат неприятно сюрпризирани от новия стил монархия, която принц Чарлз възнамерява да въведе след като седне на престола, предава Ройтерс като се позовава на нова биография на престолонаследника. В книгата на Катрин Мейър се посочва, че безпокойството на Бъкингамския дворец е породено от страстта на 66-годишния принц Чарлз, с която прегръща необичайни каузи.

Най-сериозният критик в тази насока е съпругът на Елизабет II – принц Филип. Той отправял сериозни упреци към сина си, че поставя интелектуалните си страсти над кралските си задължения и поведението му е крайно егоистично. Принц Чарлз планира нов метод на управление с по-малоброен двор, когато се възкачи на престола. Според него дворците на кралската фамилия трябва да бъдат отворени за обществеността, пише vesti.bg.