Стефан Техов-Даскала е имал доста тъмно минало

Главсекът на МВР Светлозар Лазаров разкри пред журналисти неподозирани факти за разстрела на Стефан Техов-Даскала.

Припомняме, че сарафът бе убит на метри от дома си в Пловдив. На пресконференцията във Варна, Светлозар Лазаров заяви, че по всяка вероятност убийството на Стефан Техов-Даскала, е извършено с цел грабеж. По повод противоречивата информация, която бълват медиите по случая, главният секретар посочи, че спокойно би могъл да заяви, че това убийство не е показно и подчерта, че по всяка вероятност 65-годишният пловдивчанин е бил убит с един куршум, който е бил произведен от неговото лично оръжие (пистолет Байкал, а не както бе споменато по-рано Макаров).

[caption id="attachment_436262" align="alignright" width="300"]Светлозар Лазаров заяви, че е стреляно с пистолета на Стефан Техов-Даскала Светлозар Лазаров заяви, че е стреляно с пистолета на Стефан Техов-Даскала[/caption]

Известно е, че жертвата е носел оборота на обменното бюро в себе си, което навежда на мисълта, че целта на нападението е била грабеж. Лазаров посочи, че е имало борба по време, на която Стефан Техов-Даскала, е бил прострелян. За момента не може да се каже категорично дали нападателят е бил само един или са били повече. Припомняме, че убитият е един от първите собственици на обменно бюро в Града под тепетата.

Светлозар Лазаров посочи, че според информацията жертвата е водил затворен начин на живот. В последно време вниманието му е било насочено към изкупуването на земеделски земи в Северна България. Както вече ви информирахме, Стефан Техов е бил преподавател по физическо възпитание, откъдето идва и прякорът му „Даскала”. Голяма част от ученичките от горните класове си падали по него и за тях часовете по физическо били истински празник.

Публична тайна било, че по-красивите ученички често пъти били на гости в квартирата му, която се намирала точно срещу училището. Криминалисти от социалистическото време дори посочват, че Стефан Техов-Даскала е бил разследван за филмчета с неприлично съдържание, в които главните герои били деца. Той бил разкрит от криминалистите от една от картините в жилището му. Стефан Техов-Даскала е изкарал две години от живота си зад решетките заради спекулативни сделки с валута, пише pik.bg.