Бившата сътрудничка на Желю Желев останала без жилище заради поръчителство по заем

Секретарката на покойния президент Желю Желев изплака в ефира на Нова тв, че тъне в мизерия.

Бившата сътрудничка на Желю Желев заяви, че не е отишла на поклонението и погребението му, тъй като нямала нито обувки, нито връхна дреха. Стефка Генева сподели, че в момента животът й е по-мизерен от този на клошарите. Сътрудничката на Желю Желев е останала без дом преди две години, след като частен съдебен изпълнител гони нея и синът й от там.

[caption id="attachment_436195" align="alignright" width="300"]Бившата сътрудничка на Желю Желев останала без жилище заради поръчителство по заем Бившата сътрудничка на Желю Желев останала без жилище заради поръчителство по заем[/caption]

Причина за мизерията, в която тъне Стефка Генева е фактът, че преди време двамата със сина й станали поръчители по огромен заем на тяхната близка приятелка Светослава Гешева. Като обезпечение на заема бил вписан апартамента на Генева. Генева изплака, че си тръгнала от там по къс ръкав и сандали, а Светослава Гешева, на която станали гарант ги настанила в мазе с площ метър на два. Бившата сътрудничка на Желю Желев посочи, че в мазето е по-зле и от циганска къща и се ожали, че дори не разполагали със завивки.

По-късно тяхната близка приятелка, на която станали поръчители ги настанила в офис, който се намира на столичния булевард „Стамболийски”. Там положението не е много по-розово, тъй като заради неплатени сметки офисът няма ток. За капак на всичко тя и синът й били заключвани всяка вечер, след като офисите затворят. По Коледните и Новогодишните празници двамата се чувствали като затворници заради дългите почивни дни, през които офисите останали заключени.

Стефка Генева изплака и че от две години насам тъне в такава мизерия, че дори е забравила какво е топла вода.

Светослава Гешева, която е причина за мизерията, в която тъне бившата секретарка на Желю Желев обещава, че ще си върне заема към банковата институция. Междувременно обаче тя съветва Стефка и сина й да си търсят парите по законен ред и с цялата си наглост заявява, че вече няма да живеят в офиса, щом им било толкова зле там, пише Блиц.