Стефан Техов-Даскала имал оръжие в себе си, но не успял да го използва

Изплуваха изненадващи факти за разстреляния късно снощи Стефан Техов по прякор Даскала.

Убиецът, който го е застрелял от упор го е изненадал. За това говори фактът, че Стефан Техов-Даскала не е успял да използва личното оръжие „Макаров”, което притежава. Съсед и приятел на разстреляния сараф разказа снощи пред разследващите, че 65-годишният мъж е имал разрешително за оръжие и е притежавал сребрист „Макаров”, който му показал преди време, пише „Марица”.

[caption id="attachment_436154" align="alignright" width="300"]Стефан Техов-Даскала имал оръжие в себе си, но не успял да го използва Снимка: Блиц Стефан Техов-Даскала имал оръжие в себе си, но не успял да го използва
Снимка: Блиц[/caption]

Докато разказваше за оръжието, приятелят на Стефан Техов-Даскала ридаеше като малко дете, разкрива медията. Човекът посочва, че не е познавал по-добър човек от разстреляния сараф. Никога не се е оплаквал, че има врагове, нито пък се е карал с някой от съседите. Никой от тях не може да повярва, че е бил разстрелян.

Разследващите предполагат, че килърът на сарафа е проучил много добре ежедневния му маршрут. Запознати твърдят, че Стефан Техов-Даскала се е прибирал снощи с голяма сума пари в куфарчето. Този факт навежда разследващите на мисълта, че сарафът може да е убит заради грабеж. Вероятно убиецът му е бил професионалист, тъй като Техов е убит с пистолет със загушител.

Два куршума (един в главата и един в гърдите), са покосили Стефан Техов-Даскала. Доста след като било вдигнато безжизненото тяло на сарафа, криминалистите заели се със случая се чудели на коя улица е станало убийството. Жилищният блок, до който е било извършено убийството се води на ул. „Свобода”. На задната уличка обаче няма никъде табела, а името й не излиза дори и в картата на града, качена в мрежата.

Поради тази причина по всяка вероятност ще бъде вписано, че убийството е извършено на бул. „Свобода”. По неофициално потвърдена информация снощи Стефан Техов-Даскала е носил около 10 хиляди лева в куфарчето си. Убитият е собственик на заложна къща и на земеделски земи в Северна България, пише Блиц.