Голямата щерка на Евелин Банев-Брендо стана манекенка в Лондон

Докато властите в България нямат никаква представа къде се подвизава Брендо, който е подсъдим за пране на пари и наркотрафик, Александра Банева гради кариера във Великобритания – пише „България днес”. Младата дама е студентка първи курс в Университета в Уестминстър, който се намира в центъра на Лондон и е едно от най-престижните учебни заведения на Острова – отбелязва изданието. Специалността, която изучава голямата щерка на „кокаиновия крал”, е журналистика. В свободното си време обаче Александра се изявява и като модел на марка американски облекла за дрехи. Момичето прави всичко възможно да скрие произхода си. Впрочем голямата наследница на Брендо винаги е била обвита в мистерия – коментира изданието. Тя е пратена да учи в колеж на Острова още преди години, а желанието на родителите й е да я отделят от България, за да са спокойни за бъдещето й. Във Фейсбук профила си Александра Банева не е регистрирана с истинското си име. Тя рядко се прибира и в родината си. Въпреки това на няколко пъти се обяснява в любов на по-малката си сестра Лара Банева. Младата дама иска да стане не просто журналист, а да специализира в разследващата журналистика. Дали ще разследва собствения си баща, остава загадка. За Александра се знае, че има десетки милиона левова.

[caption id="attachment_436108" align="alignleft" width="300"]Александра Банева учи за журналистка Александра Банева учи за журналистка[/caption]

Само в български банки щерките на Брендо – Александра и Лара, имат общо 29 сметки на стойност над 22 милиона лева. Авоарите са под запор още от март 2010 г. по искане на комисията „Кушлев” – т.е. титулярите на сметките по никакъв начин не могат да теглят парите и да се разпореждат с тях. Това обаче далеч не са единствените пари, които младите момичета притежават. Според запознати на тяхно име в чужбина са депозирани много по-солидни суми – съобщава изданието. След като изчезна от общественото пространство, за Брендо се чу, че пишел биографична книга. Дали пък това не е сигнал към властите, че може да изнудва високопоставени личности – се питаха запознати.