Желю Желев беше погребан до дъщеря си, която се самоуби преди повече от 20 годиниЖелю Желев беше изпратен в последния си път от най-близките си

Желю Желев беше погребан до по-малката си дъщеря Йорданка. Младото момиче избра да сложи край на живота си в резиденция Бояна преди 22 години, по времето, в което баща й беше президент на страната. Днес самият бивш държавен глава беше положен в последния дом на детето си. Съпругата му Марушка, която почина в края на 2013 година, пък беше погребана в гроба на невръстния им син Митко.

[caption id="attachment_436095" align="alignleft" width="300"]Погребаха Желю Желев в Боянските гробища Погребаха Желю Желев в Боянските гробища[/caption]

Така двамата родители се събраха с отишлите си без време техни деца, коментираха близки до бившата първа двойка на България. На погребението на Желю Желев в Боянските гробища днес присъстваха единствено семейството и най-близките му хора. Дъщерята Станка стоеше неотлъчно до ковчега на баща си, видяха от Агенция ПИК. Освен нея, последно сбогом с бившия дисидент от времето на комунизма си взеха и поетът Недялко Йорданов, актьорите Павел Попандов и Ивана Джеджева, а също и близките му.

На церемонията присъства и посланикът на Франция Ксавие Лапер дьо Кабан, който беше придружаван от свой колега. Траурното събитие беше охранявано от полицаи и служители на НСО, които се грижеха никой да не смущава прощаването с президента.

Припомняме ви, че Желю Желев почина в нощта на четвъртък срещу петък миналата седмица. Бившият държавен глава е издъхнал в съня си, след като вечерта в четвъртък е вдигнал температура. На сутринта дъщеря му Станка го намерила мъртъв. Официалното поклонение пред тленните му останки беше вчера, в храм-паметника "Св. Александър Невски". На него присъстваха бившия и настоящи представители на политическия елит на страната.

Желю Желев Желю Желев