Дарина Павлова даде 25 милиона долара за филм на Мел Гибсън

Вдовицата Дарина Павлова, по-известна с прякора си „Госпожа Мулти” спонсорира холивудската звезда Мел Гибсън с милиони.

От близкото обкръжение на Дарина Павлова твърдят, че тя вече е насочила сериозно вниманието си към финансиране на ленти от Холивуд. Вдовицата на Илия Павлов олеква с близо 25 милиона долара, за да продуцира лента на Мел Гибсън.

Запознати издават, че в главната роля на филма, спонсориран от Дарина Павлова влиза Андрю Гарфийлд, който се прочу с ролята си в „Социална мрежа“ и двете части на „Невероятният Спайдърмен“.

[caption id="attachment_436068" align="alignright" width="300"]Дарина Павлова даде 25 милиона долара за филм на Мел Гибсън Дарина Павлова даде 25 милиона долара за филм на Мел Гибсън[/caption]

Дарина Павлова коментира, че стойността на цялата продукция възлиза на 40-50 милиона долара, отбелязва на страниците си „Телеграф”. Още преди да е заснет филмът е ясно, че за неговото разпространение в световен мащаб се има грижата гигантът „Юнивърсъл“.

Преди време стана ясно, че Дарина Павлова ще се включи и в продуцирането на филмите на друга холивудска звезда – Силвестър Сталоун. Предполага се, че и там вдовицата на Илия Павлов ще вложи няколко десетки милиона долара. По всичко личи, че мейкингът на холивудските продукции се очертава новият бизнес на „Госпожа Мулти”, която е много близка приятелка с гореспоменатите звезди – Мел Гибсън и Силвестър Сталоун.

Заглавието, под което протичат снимките на филма на Мел Гибсън е „Хълмът Хаксоу“, но то е работно и може да бъде променено до тръгването му по кино екраните през следващата година. Това ще е поредният режисьорски филм на холивудската звезда след „Апокалипто“ през 2006 г.

В новия филм се разказва действителен случай, разиграл се по времето на Втората световна война. Той разказва за битката край Окинава, Япония, където е изпратен на служба американецът Дезмънд Ти Дос. Заради категоричния си отказ да убива хора, той си навлича гнева на военните, но в последствие успява да се окичи с медал на честта от Конгреса на САЩ и се превръща в първия, отказал да служи с такава награда, пише Блиц.