Водно бедствие в Смолян и Бургас (Дъждове потопиха България и Балканите)

Гласувайте за статията

Водно бедствие в Смолян и Бургас, наводнения на Балканите

Водно бедствие в Смолян изправи на крак Родопите. Планинският град се оказа под вода, а улици и къщи буквално бяха покрити от придошлите води на реките Бяла и Черна. Обявено бе бедствено положение, а електричеството на много места бе спряно.

Изградени са бентове, но дори и те не са в състояние да овладеят придошлите води на реката. По непотвърдена информация в района на „Герзовица“ има образуван бент, който застрашава града. Военните планират да го пробият с контролиран взрив, но приливната вълна може да нанесе още щети и жертви.

Най-тежко е положението в Девин и Доспат, а половината село Барутин е под ода. „Два моста са отнесени, имам скъсан водопровод, имам и разрушен път“, заяви кметът на селото пред „Смолян днес“ Венелин Калфов.

Водно бедствие в Смолян и Бургас

Водно бедствие в Смолян и Бургас

Ски зоната в Пампорово е затворена, както и част от пътя между Неделино и Ардино. Има множество свлачища по посока Девин – Михалково — Кричим.

Квартал "Долно Езерово" в Бургас буквално е под вода

Квартал „Долно Езерово“ в Бургас буквално е под вода

Освен водното бедствие в Смолян критична е ситуацията и в Бургас. Наводненията заляха домове в кварталите „Долно Езерово“ и „Лозово“. Над 120 къщи са засегнати. Подобна е ситуацията и в Шумен, където също имаше силни наводнения.

ezerovo 7 ezerovo6 ezerovo6 – Копие ezerovo 33 ezerovo 3 ezerovo 3 – Копие

На Балканите положението не е по-розово. Код „Червено“ бе обявен за Босна и Херцеговина заради силната буря. В събота 103 полета бяха отменени в Истанбул заради силната буря.

Ситуацията в Смолян не е по-добра сн. Булфото

Ситуацията в Смолян не е по-добра сн. Булфото

smolqn 3 smolqn 5 smolqn

Тежки наводнения застигнаха и Гърция. В близост до Арта рухва каменен мост от 18 век, а часове по-късно и земетресение разтърси страната. И то не само политическо.

В  Гърция и Албания положението също е критично

В Гърция и Албания положението също е критично

Наводнения има в цял Епир, а заради силния вятър са блокирани и други области.

greece 3

Силен дъжд и сняг, повишиха нивото на реките и в южна Албания, където стотици останаха без домове, електричество, а някои са откъснати от останалата част от света.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар