Семейството на Желю Желев било подложено на невиждана агресия

Велислава Дърева направи разтърсващо признание за покойния президент Желю Желев.

Тя все още не може да повярва, че Желю Желев вече не е сред живите. Журналистката, която е близък приятел на президента разказва, че бил много добър човек, който в най-страшните времена (преди 10 ноември) бил изключително силен и смел.

Велислава Дърева разкрива, че Желю Желев многократно е рискувал себе си и семейството си.

[caption id="attachment_436012" align="alignright" width="300"]Семейството на Желю Желев било подложено на невиждана агресия Семейството на Желю Желев било подложено на невиждана агресия[/caption]

Тя си спомня, че когато била преследвана от комунистическата власт и се наложило да напусне Пловдив, експрезидентът я приютил в дома си. Макар Желю Желев никога да не оставял приятел в беда, и да делил и последните си пари с тях, той бил предаден от своите.

Велислава Дърева си спомня, че наричали нея, Желю Желев и Николай Генчев „Тримата мускетари”, тъй като били неразделни. Журналистката не скрива, че са имали множество спорове с първия демократично избран държавен глава и често пъти го критикувала дори и когато заел този пост. За разлика от много хора, той казвал, че щом получава критика, значи някъде е сгрешил. Дърева разказва през сълзи, че за огромно съжаление СДС се е обърнал срещу създателя си.

Грубостта им дори стигнала до там, че си позволили да крещят под прозорците на президентството да умре и другото му дете. Разбира се като всеки родител Желю Желев приел изключително тежко тези думи. За капак на всичко, неведнъж книгата му бе изгаряна пред президентството. Не можел да преглътне жестоката агресия, с която бил залян и най-вече факта, че тя била насочена към семейството му.

На едно от мероприятията Велислава Дърева забелязала Желю Желев да стои самотен, отритнат от своите. В заключение журналистката посочва, че Желю Желев и Иван Костов отдавна спрели да разговарят, тъй като нямало какво да си кажат, пише pik.bg. Днес президентът ще бъде положен в гроба на дъщеря си Йорданка. Поклон пред паметта му!