Дърво е паднало върху къщата на Вяра Анкова

Къщата на шефката на Българската национална телевизия – Вяра Анкова пострада от бурята.

Разразилата се природна стихия във Вършец не пожали къщата на Вяра Анкова, отбелязва „24 часа”. Курортното селище бе сред най-пострадалите от поройните дъждове, които изправиха страната на нокти през уикенда. Върху къщата на Вяра Анкова се е стоварило дърво, но не се посочват какви са материалните щети.

[caption id="attachment_436004" align="alignright" width="300"]Дърво е паднало върху къщата на Вяра Анкова Дърво е паднало върху къщата на Вяра Анкова[/caption]

20-метрово дърво блокира за известно време и една от централните улици в града – „Константин Пенев”. Пораженията от поройния дъжд са големи. Стихията блокира и пътя до Берковица, който вече е разчистен. Бедственото положение в общината остава.

Домът на бившия градоначалник на Дупница също пострада от природната стихия, която вилня през уикенда. Ураганният вятър е изкъртил покриви и дървета в града. Откъртил е и покрива на блок, разположен на ул. „Орлинска” в жилищния квартал „Спартак” и го е хвърлил върху жилището на бившия кмет и настоящ общински съветник от ГЕРБ – Асен Пилев. Запознати разкриват, че покривът на жилището на Пилев е смачкан, пише struma.bg.

В момента, в който се е случил инцидента, цялото семейство на общинския съветник е било в къщата. Силният грохот, който се чул при стоварването на покрива върху жилището му оставил впечатление у семейството на Пилев, че съседният блок се срутва. На мястото на инцидента са пристигнали екипи на КАТ и пожарната. Огнеборците са обезопасили мястото като са събрали остатъците от ламарини и дървен материал от покрива на блока, за да не се стоварят върху преминаващите по тротоара.

Движението на моторни превозни средства по улицата е било отбито от екипи на Пътна полиция, тъй като съществува опасност откъртената мазилка и останалите паднали строителни материали да станат причина за пътнотранспортно произшествие. Семейството на Пилев все още е в стрес от случилото се. В момента на инцидента в жилището е имало малки деца. Пилев е категоричен, че ще потърси отговорност от строителната фирма, която неотдавна ремонтирала покрива на блока, пише Блиц.