Синоптиците прогнозират нова порция поройни дъждове

След дъждовния уикенд, заради който на много места в България бе обявено бедствено положение, синоптиците предупредиха за задаваща се нова порция поройни дъждове.

Макар през изминалата нощ валежите да спряха почти навсякъде и, прогнозата на синоптиците да сочи, че през деня облачността на много места ще намалее, превалявания все още няма да липсват. Нови дъждове се очакват в Източна и Южна България. Във вечерните часове облачността над западната част от страната отново ще започне да се вплътнява и се очаква нова порция дъжд и сняг.

[caption id="attachment_436000" align="alignright" width="300"]Синоптиците прогнозират нова порция поройни дъждове Синоптиците прогнозират нова порция поройни дъждове[/caption]

Максималните температури през днешния ден ще са в интервал 6-11 градуса. В най-южните части на България температурата ще се покачи до 13 градуса. Предимно облачно ще се задържи времето по Черноморието като синоптиците прогнозират, че на места преваляванията от дъжд ще продължат. Ще духа слаб вятър, който ще се ориентира предимно от изток. Максималните температури там ще са между седем и десет градуса.

Облачно ще остане времето и в планинските райони като очакванията на синоптиците са по най-високите части да падне нов сняг. Възможно е разкъсване на облачността, но то ще е временно. Вятърът по билата ще е умерен от запад, а към края на днешния ден ще смени посоката от югозапад. Температурите на 1 200 м. ще достигне 5 градуса, а на 2 000 метра – 3 градуса.

Седмичната прогноза на синоптиците сочи, че във вторник ни очакват дъжд и сняг, а температурите ще са между два и шест градуса. Предимно облачно ще се задържи в сряда с температури в интервал 2-9 градуса. В четвъртък на места все още ще има облаци, но температурите отново ще започнат да се покачват и ще са между 4 и 10 градуса. В петък отново ни очаква дъжд, а температурите ще са между 5 и 10 градуса. Прогнозата за първия ден на уикенда също не е много обнадеждаваща – отново облачно време с температури между 4 и 9 градуса.