Мая Манолова твърди, че програмата за саниране е огромна корупционна схема

Червеното острие Мая Манолова взриви обществото с разкритията, които направи.

Депутатът от БСП обвини в прав текст правителството на Бойко Борисов в разиграване на грандиозна корупционна схема през последните няколко години. Мая Манолова упрекна опонентите си от партията на Бойко Борисов, че се възползват от програмата за безвъзмездно саниране на панелните жилища, за да си осигурят гласове на предстоящите местни избори.

[caption id="attachment_435977" align="alignright" width="300"]Мая Манолова твърди, че програмата за саниране е огромна корупционна схема Мая Манолова твърди, че програмата за саниране е огромна корупционна схема[/caption]

От червената партия коментираха доклада на Европейската комисия за съдебната ни система, в който основната критика пада върху незадоволителните резултати от борбата с корупцията по най-високите етажи на властта. Мая Манолова заяви, че управляващите правят опит да замажат очите на обществото и да отклонят вниманието им от извършващите се грандиозни измами със създаването на нови органи. Тя посочи, че последният такъв модерен орган е Комисията по интегритет, която е взаимствана от практиката на северната ни съседка – Румъния.

Мая Манолова посочи, че подобно решение за създаване на бюро от този е било взето още от кабинета на Пламен Орешарски и сегашните управляващи трябва просто да изпълнят това решение. Относно реалните намерения на четворната коалиция в битката с корупционните практики, червеното острие посочи, че е проява на крайно лицемерие. Тя заяви в прав текст, че пред очите на обществеността се разиграва най-грандиозният корупционен модел, на който обществото ни е бил свидетел през последните няколко години – програмата за саниране на жилищни многофамилни панелни сгради.

Според нея дори и децата вече са разбрали, че в случая става дума за грандиозна корупционна схема, посредством която управляващите ще си напазаруват официално гласове за предстоящите местни избори. Мая Манолова допълва, че БСП разполагат с достатъчно информация, която сочи недвусмислено, че тази програма за саниране не се извършва по общини и квартали, а по избирателни секции. Водещото в избора на жилищни сгради, подлежащи на саниране е точният разчет на ГЕРБ какви резултати очаква от определени квартали на местните избори, пише dariknews.bg.