Велислава Дърева с разтърсваща изповед за Желю Желев

Велислава Дърева с разтърсваща изповед за Желю Желев
5 (100%) 1 vote

Велислава Дърева, която беше една от най-близките приятелки на Желю Желев, проговори

Журналистката Велислава Дърева беше една от близките приятелки на първия президент на страната ни, избран по демократичен начин – Желю Желев. Приятелството между двамата датира от повече от 35 години.

Дърева сподели, че Желю Желев винаги е бил силен и честен човек и той й е оказал голяма помощ в изключително тежък момент от живота й. Когато е била преследвана от управляващите и е трябвало да напусне Пловдив, Желю Желев е бил човекът, който й е подал ръка.

Журналистката разкри, че той никога не би обърнал гръб на човек в беда и много често заради приятелите си е рискувал всичко, дори и сигурността на семейството си. От думите на Велислава Дърева стана ясно, че бившият президент е от типа хора, които биха разделили и последния си лев с човек, който се нуждае от помощ.

Желю Желев

Велислава Дърева е една от най-добрите приятелки на Желю Желев

Те не скри и факта, че двамата често са спорили. Споровете им зачестили след като Желю Желев бил избран за президент. Тогава той дори казал на Дърева, че след като тя го критикува, това означава, че наистина е допуснал сериозна грешка.

Журналистката сподели, че той много е страдал от негативното отношение на околните към него. Желю Желев приел много тежко клетвите и обидите, отправени към семейството му. Тя припомни, че книгата му беше изгорена пред президентството от хора, които крещяха, пожелавайки му смъртта да отнеме и другото му дете. Велислава Дърева допълни, че никога не е допускала, че обществото може да се държи по този начин с първия демократично избран президент.

Тя разказа, че често се е случвало на важни мероприятия Желю Желев да  бъде умишлено изолиран от присъстващите и никой да не разговаря с него.На въпроса какви са били отношенията на бившия държавен глава с Иван Костов, Велислава Дърева отговори, че двамата не общували, тъй като Желю Желев бил обиден от отношението на членовете на СДС към него, пише ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар