Желю Желев е бил на традиционната среща на четиримата президенти в 11 часа вчераЖелю Желев почина на 79-годишна възраст

Желю Желев е бил на среща с тримата си приемници часове преди смъртта си. Първият демократично избран президент на България е отишъл в Президентството, където е провел традиционната си среща с Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевенлиев. Това се е случило в 11 часа вчера, буквално часове преди бившият държавен глава да издъхне на 79-годишна възраст.

[caption id="attachment_435820" align="alignright" width="300"]Желю Желев на последната си среща с приемниците си Желю Желев на последната си среща с приемниците си[/caption]

Срещата е традиционна и на нея настоящият държавен глава обсъжда с предшествениците си случващото се в държавата. Първи на нея е пристигнал Георги Първанов, а минути след него и Петър Стоянов. Желю Желев е пристигнал последен, а срещата им е била последна в този състав, предават от "24 часа".

Припомняме ви, че Желю Желев почина на 79-годишна възраст. Бившият президент си отиде от този свят месец преди да навърши 80 години. Той е роден на 3 март 1935 година, а начело на България е от 1990 до 1997 година. През последните годни обачче той все по-често губеше паметта си и забравяше доста факти от случващото се днес, докато в същото време си спомняше без проблем събития, случили се преди десетилетия.

Желю ЖелевТова се отрази и на психичното му здраве и бившият дисидент от преди промените все по-често изпадаше в депресия и отказваше да излиза от дома си. Заради състоянието си Желев не присъства и на честванията по случай 25 години свободна България, на които самият той е инициатор. Заради влошеното си здравословно състояние Желю Желев беше принуден да се откаже да шофира сам личния си автомобил и да ползва градския транспорт или да си вика такси.