Боец на Ислямска държава: Парите идват от САЩ

Гласувайте за статията

Организации от САЩ финансират Ислямска държава, кой има интерес терористите да оцелеят?

Човек, за който се смята, че е пакистански командир на Ислямска държава, или даиш, Юсуф ал Салафи сам признал на службите за сигурност в Пакистан, че организацията получава пари от САЩ, съобщи авторитетен пакистански вестник, цитирайки свои източници.

Ал Салафи и двама негови спътници са били арестувани в Лахор, Пакистан, на 22 януари. При разпитите, той прави доста интересни признания.

„По време на разследването, Юсуф ал Салафи разкри, че е получавал средства чрез Америка, за да ръководи организацията в Пакистан и да наема нови млади хора, за да се бият в Сирия“, заяви източник, близък до разследването пред вестник Дейли Експрес, пожелал да остане анонимен, съобщава английският вестник „Експрес трибюн.“ Вестникът също така твърди, че Ал Салафи всъщност е бил арестуван някъде през декември миналата година.

Ислямска държава се оказа финансирана от САЩ

Ислямска държава се оказа финансирана от САЩ

Ал Салафи, също потвърди, че е признал, че е вербувал джихадисти, за да ги изпраща в Сирия и че е получавал около 600 долара на човек. Освен това той признал и че е работил с пакистански съучастник, за който твърди, че е имам на джамия.

„САЩ осъждат действията на Ислямска държава, но за съжаление не са в състояние да спрат финансирането на тези организации, което се извършва чрез организации в Съединените щати. САЩ трябваше да отклонят съмненията, че финансират Ислямска държава и я използват за собствените си интереси и точно това е причината, поради която започнаха офанзива срещу тази организация в Ирак, но не и в Сирия“, заяви източникът.

Това не е първият случай, в който САЩ се оказва замесен във финансирането на терористични организации. Преди няколко седмици един от „наемните икономически убийци“, разкрива как правителството успява да срине цели държави, чрез подобни акции, вместо чрез открити войни. Дали в случая с Ислямска държава, организацията не е троянския кон, чрез който САЩ да сложи под контрола си Близкия изток.

Коментари чрез Facebook

коментара

3 коментара to “Боец на Ислямска държава: Парите идват от САЩ”

 1. Kiril Spassov

  ян. 29. 2015

  E dobro utro ta tova se znae ot mnogo odavna . Koi sa teroristite na sveta .

 2. ЗДРАСТИ.ВСИЧКИ ВОЙНИ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ,СА НА САЩ.ТЕ СА ТЕРОРИСТИТЕ,НЕ ДЪРЖАВИТЕ И ХОРАТА,КОТО ИСКАТ ДА СИ ЖИВЕЯТ СПОРЕД РЕЛИГИЯТА И ТЕХНИТЕ РАЗБИРАНИЯ ЗА МИР.А,ТЕЯ НЯМАТ МИРА.ИНДИАНЦИТЕ СА ИМ НАПРАВИЛИ ПРОКЛЯТИЕ,КОГА ЩЕ СЕ ЗАДЕЙСТВА,ЧЕ СВЕТА ДА СИ ОТДЪХНЕ ОТ ТЕЯ КИЛЪРИ.

 3. Jimmy Bones

  ян. 30. 2015

  Не само САЩ а и Саудитска Арабия и Израел и други страни от Близкия Изток спонсорират утрепки като ИДИЛ и прочие креатури създадени изкуствено за да вършат определена работа също както нашите престъпници бяха създадени от БКП и ДС и още си действат схемите им за разграбване на всичко българско и подлагане на гъз и на чуждите държави !

Добавете коментар