Зои Констандопулу - кандидатката за парламентарен шеф на гръцкия парламент, предизвика серия от подигравки заради визията сиЗои Констандопулу определено не притежава усет за стил

Зои Констандопулу успя да се превърне в звезда в доста медии и то за нула време. За нейно съжаление обаче причината за това не е политическата й кариера, нито пък фактът, че тя е най-вероятният следващ председател на Парламента на Гърция.

[caption id="attachment_435730" align="alignleft" width="300"]Зои Констандопулу Зои Констандопулу[/caption]

Това, с което Зои успя да привлече вниманието както на медиите, така и на критиците, е външният й вид. Потресаващият й външен вид по-точно. Дамата няма никакво чувство за стил, врещени са модните експерти. Което, съвсем резонно, й докара доста тежки гаври и вицове. Един от тях я сравнява с Голямото Пиле от "Улица Сезам". Най-вероятно заради нелепото огромно жълто палто, с което се появи на мероприятие на партията й СИРИЗА.

[caption id="attachment_435731" align="alignright" width="241"]Зои Констандопулу (вдясно) Зои Констандопулу (вдясно)[/caption]

Други гавраджии пък изтъкват, че от Луната могат да се видят само две творения на човека на Земята - едното е Великата Китайска стена, а другото - досещате се, е Зои Констандопулу. Онлайн зевзеците намесват и модната библия "Вог" в шегите си. По думите им бъдещата шефка на гръцкия Парламент е ответния удар на Гърция по западното модно списание, както СИРИЗА е противовес на западните разбирания за политика, видяха от "24 часа".

Всъщност Зои не е единствената от партията си, която става обект на подигравки. Самият лидер на СИРИЗА - Алексис Ципрас, не беше пощаден от западните медии, които му лепнаха прякора Шрек. На зеленото чудовище от едноименния анимационен филм. На немски "Шрек" означава "ужас", а новият гръцки премиер беше наречен "Ужасът на еврото".