Ким Чен Ун с първо държавно посещение в Европа

Ким Чен Ун с първо държавно посещение в Европа
1 (20%) 1 vote

Ким Чен Ун ще направи първо държавно посещение в Европа

Ким Чен Ун за първи път напуска Северна Корея за международно държавно посещение. Най-противоречивия политически лидер в Азия, заминава за Москва, за да се срещне с президента Путин и други държавници през май.

Руските власти съобщиха, че президентът на Северна Корея е приел поканата на Москва да посети страната през май, по повод честването на 70-годишнината от победата на Съветския съюз над хитлеристка Германия във Втората световна война, съобщи южнокорейската агенция „Йонхап“.

Агенцията цитира писмен отговор от Кремъл, но посочва, че Ким Чен Ун не се споменава поименно.
„Близо 20 държавни лидери потвърдиха присъствието си и севернокорейският е сред тях“, цитира „Йонхап“ прессекретариатът на Кремъл.

Ким Чен Ун за първи път на посещение в Европа

Ким Чен Ун за първи път на посещение в Европа

Това ще е първото посещение на Ким в чужбина, откакто дойде на власт в изолираната азиатска държава през 2011 г., и вероятно ще предшества посещението му в Китай, която е основен съюзник на Северна Корея.

Москва и Пхенян се стремят да засилят отношенията си, а Северна Корея търси подкрепа от Русия срещу международните критики, причинени от обвиненията, че нарушава човешките права. Зад границите на държавата, гражданите живеят в изключително тежки условия и животът на всеки човек, буквално ежедневно виси на косъм. Малцината успели да избягат от азиатската държава, разкриват, че там е по-зле и от ГУЛАГ. Сравненията с Аушвиц също не са пресилени – психическият и физическият тормоз, на който са подлагани жители на Северна Корея са равни на насилието при геноцида срещу евреите.

Миналият ноември представител на Ким Чен Ун бе в Москва, която има нужда от сътрудничество със Северна Корея, тъй като „Газпром“ иска да построи газопровод от Северна Корея до Южна Корея.

Пхенян пък търси подкрепа от Русия — постоянен член на Съвета за сигурност на ООН — срещу критиките на международната общност, че нарушава човешките права и заради ядрената си програма.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар