Алексис Ципрас е твърдо решен да предприеме радикални промени във всички сфери на гръцката икономикаАлексис Ципрас иска да премахне системата Ол Инклузив, тъй като била експлоатираща

Алексис Ципрас твърдо е решил да направи кардинално промени във всички сфери на гръцката икономика. Новоизбраният премиер на южната ни съседка се е заел с реформи, които ще се отразят не само на гръцкото общество, но и на десетките хиляди туристи, посещаващи редовно страната. Лидерът на партията-победител в изборите СИРИЗА е решил да премахне системата Ол Инклузив, която местните хотели предлагат масово. И която, съвсем естествено, привлича много хора да изберат Гърция за летния си отдих.

[caption id="attachment_435662" align="alignleft" width="300"]Алексис Ципрас Алексис Ципрас[/caption]

Според Алексис Ципрас обаче тази система, при която си плащаш предварително и всичко е включено в цената, е убийствена за икономиката на Гърция и най-вече за туризма, тъй като го съсипва. Заради това новоизбраният министър-председател призовал към спешни реформи в туристическата сфера, за да може в страната да започнат да влизат повече постъпления от туризма. Ципрас смята, че система като Ол Инклузив, при която с едно плащане туристите получават достъп до твърде много услуги, експлоатира туризма и затова е задължително на нея да бъде сложен край.

Според Алексис Ципрас е необходимо туристите да бъдат приканвани да посещават местни заведения за хранене, както и културни забележителности, а не да прекарват по 24 часа в хоотелите си, които са им осигурили всичко, научиха от vsekiden.com. Предложението му за премахване на системата Ол Инклузив в гръцките хотели все още не е прието. Ако това се случи обаче има огромна вероятност реформата да предизвика обратен ефект и вместо повече постъпления за туризма, да отблъсне туристите и да предпочетат други дестинации за ваканцията си, коментират специалисти.

Като например съседна Турция, а дори и България, където все повече хотели предлагат почивки с всичко включено в цената.