Фани Белнейска от самото начало била наясно, че Лазар Колев е убил двете й дъщериФани Белнейска отново се връща назад към ужасяващия 29 януари 2006 година

Фани Белнейска от самото начало е била наясно, че Лазар Колев е убил дъщерите й. Майката на сестрите Белнейски разкри, че е знаела, че мъжът е погубил децата й на 29 януари. Това разкри самата тя в интервю за "България днес". Почернената жена вече девет години не спира да ходи на гроба на двете си момичета, които бяха зверски изнасилени и убити през 2006 година.

[caption id="attachment_435656" align="alignleft" width="300"]Фани Белнейска Фани Белнейска[/caption]

Единственият обвиняем за смъртта им е Лазар Колев, който на 21 май миналата година беше признат за виновен за престъплението и осъден на доживотен затвор без право на замяна. В обвинителния акт за дата на смъртта беше посочен 28 януари 2006 година. Телата на сестрите бяха открити на 31 януари 2006, а експертизата беше направена на следващия ден - на 1 февруари същата година. Според първоначалното мнение на специалистите, Росица и Христина Белнейски са били убити в деня на намирането на телата им - 31 януари.

След втората аутопсия обаче съдебният лекар на Пазарджик Ангел Фингаров заяви, че смъртта на девойките е настъпила вечерта, преди телата им да бъдат открити - което ще рече на 30 януари. Това даде повод на защитата на Лазар Колев, начело с адвокат Марин Марковски, да заявят, че цялостното обвинение е пред пълен срив заради липса на точна дата, на която е било извършено престъплението.

В крайна сметка обаче беше прието първото становище, че двете сестри са били убити на 28 януари. Според Фани Белнейска обаче това не е вярно. Почернената майка заяви, че от самото начало е убедена, че децата й са загинали на 29 януари. Убеденост, която жената описва с вътрешното си майчинско чувство, научиха от bgdnes.bg.