Стотици напълниха Двореца на културата в Перник, за да се сбогуват с Росица ЯнакиеваРосица Янакиева почина в неделя през нощта след спукване на аневризма в мозъка и настъпили в последствие усложнения

Стотици хора дойдоха да си вземат последно сбогом с Росица Янакиева. Погребението на бившата кметица на Перник и заместник-председател на 43-то Народно събрание е днес, в града, в който прекара два мандата като кмет. От сутринта в Двореца на културата в Перник прииждат както хора от града, така и представители на политическия елит в страната.

[caption id="attachment_435515" align="alignright" width="300"]Стотици се сбогуваха с Росица Янакиева Стотици се сбогуваха с Росица Янакиева[/caption]

Да се сбогуват с Росица Янакиева са дошли всички депутати от АБВ, начело с лидера си Георги Първанов - президент на страната от 2002 до 2012 година, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, както и Милан Миланов, председател на Общинския съвет в Перник.

Поклонението започна в 11 часа, а погребението ще бъде в 14, на централния гробищен парк в Перник. На него ще присъстват единствено най-близките и семейството на Янакиева, научиха от "24 часа". Припомням ви, че Росица Янакиева почина в неделя през нощта във ВМА в София.

Росица ЯнакиеваТя беше приета в медицинското заведение на 6 януари след спукване на анервизъм, което наложи незабавното правене на безкръвна операция. Интервенцията беше успешна и бившата кметица на Перник започна да се възстановява като дори разговаряше с близките и лекарите си. Девет дена по-късно обаче състоянието й се влоши рязко и тя изпадна в дълбока кома, от която така и не излезе до смъртта си.

Лекарите издадоха, че мозъкът на заместник-председателката на Народното събрание е отказал, тъй като до него не е достигал никакъв кислород.