Около 40 минути имаше проблем с отварянето на Фейсбук

Социалната мрежа Фейсбук претърпя тотален срив в глобален мащаб.

Тази сутрин много от интернет маниаците останаха разочаровани от невъзможността да влязат в профила си във Фейсбук. Сривът на социалната мрежа настъпи около 8.30 ч. днес.

Потребители на социалната мрежа се жалваха, че през по-голяма част от времето не се зарежда или пък дава някаква грешка при свързването. Повече от очевидно е, че проблемът е бил глобален, тъй като веднага след като връзката с Фейсбук се възстанови, потребители от цял свят започнаха да се оплакват, че не са успели да влязат в профилите си или да заредят сайта на социалната мрежа.

[caption id="attachment_435486" align="alignright" width="300"]Фейсбук се срина тотално за около 40 минути Фейсбук се срина тотално за около 40 минути[/caption]

Това не е първият срив, който се случва с Фейсбук и едва ли ще е последният, недоволстват потребителите. Тези, които използват социалната мрежа за работа, а не за забавление са гневни, тъй като сривът е объркал сериозно дневните им задачи. Засега от централата на Фейсбук не са обявили какъв е бил проблемът, но пък побързаха да успокоят, че работят по отстраняването му.

Потребители недоволстват, че има проблем и със социалната мрежа за снимки „Инстаграм”. След близо 40-минутен срив и двата сайта заработиха сравнително нормално. Онези от потребителите на социалната мрежа, които са свикнали да си пият сутрешното кафе с виртуалните приятели, също останаха доста разочаровани.

Междувременно стана ясно, че Фейсбук се захваща сериозно с борбата с фалшивите новини. Всеки един от нас среща периодично в социалната мрежа „новини”, които звучат твърде странно, за да са истина. Понякога те са безобидни, но пък друг път са умишлен опит за заблуждаване, пише „24 часа”. От няколко дни насам Фейсбук дава възможността да маркирате „новинарски” истории като измама.

Когато прочетете нещо, което очевидно не е истина (като измислено съобщение за смъртта на някоя известна личност например), вече бихте могли да отбележите публикацията като „фалшива новинарска история” („It's a false news story”), пише pik.bg.