Лъсна аферата на Цветан Василев и Иво Прокопиев

Лъсна аферата на Цветан Василев и Иво Прокопиев
3.67 (73.33%) 3 votes

Цветан Василев и Иво Прокопиев  действат в тандем

Поредната афера на Цветан Василев лъсна в пълния си блясък. Този път редом до името на злополучния банкер изплува това на олигарха Иво Прокопиев. Двамата са се обединили и именно те стоят зад акцията, която се води в момента срещу една от големите банки у нас.

Атаката срещу финансовата институция се провежда благодарение на медиите от кръга „Капитал“ и „Протестна мрежа“. Инициатори на това са Иво Прокопиев и избягалият в Сърбия Цветан Василев, който дава наставления от там. В основата на всичко това стоят акциите в БТК. Банкерът вече окраде веднъж активите на телекома и сега иска да ги одържави. Тъй като не може да се справи сам, той решил да потърси помощ от своя приятел Иво Прокопиев. Воден от материални интереси, олигархът приел предложението на банкера.

Цветан Василев

Цветан Василев и Иво Прокопиев в скандална афера

Всъщност, акциите в БТК бяха купени с парите на хилядите измамени вложители в КТБ. След случилото се с банката, би следвало активите на банкера в телекома да бъдат одържавени. Това едва ли ще се случи, защото Цветан Василев вече се е подсигурил. Акциите са били придобити от дружества, в които има дялове. След сделката, собствеността на тези дружества е сменена. Сделка по придобиване на акциите на БТК е била финансирана с банков кредит от КТБ.

Тъй като кредитът не е бил обезпечен чрез учреждаване на залог върху придобитите акции, КТБ не притежава нищо в БТК и съответно активите в телекома, закупени с парите на банката, не могат да бъдат одържавени след фалита й.

Обект на интерес от тандема Цветан Василев – Иво Прокопиев е и пенсионен фонд „Доверие“. В основата на удара срещу банката е желанието на двамата бизнесмени тя да бъде дискредитирана, тъй като тя се явява потенциален кредитор по сделката с телекомуникационната компания.Благодарение на хората си, Цветан Василев и Иво Прокопиев разполагат с документи, дискредитиращи банката, които са били отмъкнати от нея със съдействие на служител в нея, пише ПИК.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар