Лили Иванова вярва, че приятелят й е станал жертва на магия

Продуцентът на Лили Иванова за чужбина Стефан Зашев е можело да бъде спасен, но лошо стечение на обстоятелствата е довело до преждевременната му кончина – пише „Уикенд”, като черпи информация от приятели на финансиста. 55-годишният мъж получи инфаркт на 2 януари, докато работел в офиса си в Брюксел. Усетил, че сърцето го стяга, той веднага се обадил на Спешна помощ, която пристигнала на 5-ата минута. Оказало се обаче, че офисът на Зашев е на 7-ия етаж в бизнес сграда, която била заключена в почивния ден. Финансистът се свлякъл на бюрото си и нямал никакви сили да мръдне и да отвори светкавично пристигналия лекарски екип. Законите в Белгия не позволяват на лекари да разбиват входни врати. Наложило се да бъде викана полицията. Ченгетата се забавили, а преди това трябвало да вземат заповед за навлизане в имота от собствениците. Цялата тази процедура продължила повече от 2 часа и половина, които се оказали фатални за сърцето на продуцента на Лили Иванова. В крайна сметка вратата била разбита и медиците влезли в сградата. Намерили обаче финансиста бездиханен. Той умрял минути преди това – констатирали докторите.

[caption id="attachment_435201" align="alignleft" width="300"]Стефан Зашев бе страстен почитател на Лили Иванова Стефан Зашев бе страстен почитател на Лили Иванова[/caption]

„Ако бяха влезли навреме, той вероятно е щял да бъде спасен. Може би щеше да се възстановява по-дълго в болницата, но щеше да е жив” – коментират потресени от малшанса на финансиста негови приятели. Както е известно, най-важни за инфаркта са първите 60 минути или както ги наричат „златния час”, в който трябва да се окаже необходимата медицинска помощ. „Наистина Стефан Зашев е имал много лош късмет. Смъртта му е направо нелепа” – коментират приятелите на финансиста. Особено разстроена сред тях била Лили Иванова, която пък била убедена, че приятелят й е станал жертва на магия. Двамата се видяли за последно по Коледа и нищо не предвещавало такъв лош край на финансиста.