Евелин Банев-Брендо духна зад граница

Босове от Италия помогнали на Брендо да се покрие – пише „България днес”. Нароченият за „кокаинов крал” се „изпарил”, след като узнал, че животът му е в опасност – отбелязва изданието. Зловещата вест стигнала до ушите му преди няколко месеца и той веднага взел мерки за сигурността си. За дебнещата опасност го информирали босове от карабрийската мафия Ндрангета. Точно по това време бе извършен атентатът срещу дясната му ръка – Жоро Шопа. Усилено се говори, че точно калабрийците помогнали на Евелин Банев да духне зад граница и да се укрие на Ботуша. Според запознати с делата в ъндърграунда Брендо може би е хванал пътя на изчезналите дупнишки мафиоти Братя Галеви и на Таки, който се подвизава в Дубай – коментира изданието.

Най-вероятната версия за изчезването на Брендо

[caption id="attachment_435112" align="alignleft" width="300"]Брендо Брендо разчита на дългата ръка на италианската мафия[/caption]

Източник на изданието твърди, че най-вероятно Евелин Банев е напуснал страната под чужда самоличност. По думите му било напълно възможно Брендо да е прибягнал и до промяна на външността си. Информаторът припомня, че през лятото „кокаиновия крал” бе засечен в компанията на известния пластичен хирург д-р Ангел Енчев. Възможно е Банев да е предприел козметични промени на лицето си. Към момента той е в неизвестност, но никоя институция не го издирва. Брендо бе осъден на втора инстанция в Италия на 20 години затвор за международен наркотрафик. У нас обаче той бе пуснат с най-леката мярка за неотклонение подписка и затова се оказва, че у нас според НПК никоя институция няма задължение да следи за местонахождението му. По принцип с мярката подписка Брендо няма право да напуска страната – коментира изданието. „Синът ми е свободен човек, ще ходи където си иска” – заявява пред изданието майката на Банев Добрина Тумбалова. Тя допълни, ча като всяка майка дори и да знае, няма да каже нищо за сина си. Тя счита, че Брендо несправедливо е сочен за престъпник от медиите.