Чалгарки резилят емблематичната "Една българска роза" на Паша ХристоваБлизки на Паша Христова втрещени от наглостта на чалгаджийките

Паша Христова е жестоко орезилена от чалгаджийки. Покойната звезда на българската естрада би се обърнала в гроба, ако знаеше по какъв начин е представяна емблематичната й песен "Една българска роза" в наши дни, коментират близки до певицата.

[caption id="attachment_435106" align="alignright" width="300"]Паша Христова орезилена от чалгаджийки Паша Христова орезилена от чалгаджийки[/caption]

Именно семейството на Паша Христова алармира, че куп родни чалгаджийки си позволяват да пеят "Една българска роза" по време на участията си в долнопробни кръчми и дискотеки. Съчетано, естествено, с липсата на всякакви вокални умения. Това е пълна подигравка с труда на певицата, не крие възмущението си Татяна - съпругата на покойния син на Паша Милен.

"Редно ли е разни събрани от кол и въже певачки да резилят невероятната песен с виенето си? И с облеклото си, което подхожда повече на труженички от магистралата", огорчен е и съпругът на естрадната легенда, загинала нелепо в самолетна катастрофа през 1971 година.

Сред чалгаджийките, които си позволяват да се подиграват с красивата песен са Андреа, Галена и Алисия. Които най-нагло пеят "Една българска роза", за да се правят на интересни пред гостите по заведенията, които най-вероятно си нямат и представа, че мястото на подобна песен не е в задимените чалготеки и кръчми. Хора от екипите на изпълнителките се опитаха да замажат положението, изтъквайки, че феновете ги молят да изпълнят "Една българска роза". "Не може да не откликнеш на желанието им", оправдават се от двете големи чалга компании у нас.

Тук обаче идва и още един важен въпрос - платили ли са чалгарките авторски права, за да си позволяват да резилят Паша Христова. Въпрос, на който пи арът на Пайнер отговаря уклончиво. "Не съм чувал някоя от нашите изпълнителки да пее тази песен", мънка мъжът, научиха от hotarena.net.