Петко Сертов отново е изчезнал зад границаПетко Сертов е отпрашил тайно за Сърбия, Македония или Турция

Петко Сертов отново е в неизвестност! Бившият шеф на ДАНС изчезна пак, само няколко дена след като се прибра от близо 40-дневния си воаяж в Гърция, по време на който беше обявен за международно издирване. В което се включиха както родните спец служби, така и Интерпол. В един момент разузнавачът се прибра съвсем ненадейно придружен от съпругата си, която го беше обявила за издирване.

[caption id="attachment_435097" align="alignright" width="300"]Петко Сертов Петко Сертов[/caption]

От тогава насам Емилия Сертова го държи под ключ в апартамента им, като не му позволяваше да излезе сам дори до магазина. Въпреки тези крути мерки Петко Сертов отново е успял да се измъкне и да замине зад граница. Това се е случило с помощта на охранителите му, които са негови доверени лица още от времето, в което Сертов беше начел на ДАНС. Това твърди шефката му Веселина Томова.

По думите й беглецът е използвал старата схема - с кола, а не със самолет, да мине границата, но този път с държава, която не е в Европейския съюз. Според Томова в момента Петко Сертов е в Турция, Македония или Сърбия, научиха от vsekiden.com.

Припомняме ви, че Петко Сертов изчезна от страната на пети декември миналата година. След точно 38 дни в неизвестност, топ ченгето се завърна на 12 януари, придружен от съпругата си и брат си. Никой от тях обаче не пожела да коментира къде е бил Сертов и защо не се е обадил на властите, след като е научил, че е издирван. За него се знаеше само, че е в Гърция, където по думите му претърпял катастрофа.

Данни за такова произшествие обаче от гръцка страна няма.