Петър Москов ще е кандидатурата на Реформаторите за кмет на СофияПетър Москов е готов на всичко, за да измести Фандъкова от поста

Петър Москов срещу Йорданка Фандъкова за кмет на София! Това е най-вероятния сблъсък на предстоящите тази есен местни избори. Източници от Парламента информираха, че Реформаторския блок са решили да излъчат свой собствен представител за вота за столицата и да се явят самостоятелно.

[caption id="attachment_435021" align="alignright" width="300"]Петър Москов срещу Йорданка Фандъкова в битката за София Петър Москов срещу Йорданка Фандъкова в битката за София[/caption]

Като свой кандидат Реформаторите смятат да издигнат Петър Москов, който в момента заема поста министър на здравеопазването. Евентуалната му кандидатура вече събира доста сериозна подкрепа в редиците на блока като на особено силна поддръжка той се радва от хората на Иван Костов в ДСБ. Самият Москов също не стои със скръстени ръце и прави всичко възможно, за да събере колкото се може повече поддръжници.

Според запознати здравният министър дори имал намерение да се покаже по-силен от основната фигура на Реформаторите - лидера им Радан Кънев и да го засенчи. През последните седмици той е впрегнал всичките си сили в собствена полза, за да си направи добра реклама, с която да привлече не само повече хора на своя страна, но и да започне да убеждава хората, че той е най-добрият избор за кмет на София.

Ако Реформаторите действително издигнат неговата кандидатура за градоначалник на столицата ни, това със сигурност ще се отрази на отношенията в управляващата коалиция. Тъй като Реформаторите, които са основни поддръжници на ГЕРБ, на практика ще се изправят срещу тях и техния кандидат Йорданка Фандъкова.

Това обаче надали притеснява особено партията на Бойко Борисов, тъй като според политическите анализатори шансовете на Петър Москов срещу настоящия кмет на София са повече от илюзорни, научиха от Агенция ПИК.