Петър Вучков мизерства със 157 лева пенсияПетър Вучков страда заради свалянето от екран на "Минута е много"

Петър Вучков едвам свързва двата края! Емблематичният водещ буквално е изправен на ръба на оцеляването и мизерства със смешната пенсия от 157 лева. Които пари не му стигат за нищо. 76-годишният водещ, който е сред най-начетените и ерудирани фигури, излъчвани някога в роден ефир, е принуден всеки ден да обикаля пазарите, за да търси най-евтините стоки, а за закуска редовно си вземал евтини банички с боза, защото не може да си позволи друго.

[caption id="attachment_434977" align="alignright" width="300"]Петър Вучков Петър Вучков[/caption]

Съпругата му е починала, а самият той е с няколко прекарани инфаркта. Синовете му пък изобщо не го поглеждат, научиха от vsekiden.com. Въпреки незавидното си положение, Петър Вучков не се оплаква. Единственото, за което водещият съжалява, е че е позволил на хората от БНТ да се отнесат с него по подобен безчовечен начин след годините, които прекара в телевизията. И в които водеше едно от най-харесваните предавания в ефира.

От медията просто заявили, че свалят "Минута е много", без да дадат каквото и да е обяснение за решението си. Авторката на предаването - Лилия Райчева, неколкократно опитвала да разговаря с шефовете на БНТ и да разбере мотивите за свалянето на една от най-дълголетните и обичани продукции, но напразно. Самият Вучков всекидневно се сблъсква с хора, които искат да разберат защо шоуто вече не се излъчва, но и той не е в състояние да даде отговор на този въпрос.

"Само ръководството на БНТ може да каже това. Отнеха на зрителите едно наистина интелигентно шоу", не крие горчивината си Петър Вучков.