Росица Янакиева е поставена на командно дишане

Бившият градоначалник на Перник Росица Янакиева бере душа.

Състоянието й е много тежко, след като вчера рязко се влоши. Близки на депутатката от АБВ разкриват, че е поставена на командно дишане заради настъпилите усложнения.

Припомняме, че Росица Янакиева бе приета с аневризма в мозъка. Наложи се да й бъде направена операция за отстраняването й. Операцията бе успешна и депутатката се възстановяваше доста бързо. В един момент обаче кръвното й налягане отново започнало да се покачва стремглаво и се появили проблеми с белите дробове и бъбреците. Поради тази причина се е наложило тя да бъде поставена на командно дишане.

[caption id="attachment_434891" align="alignright" width="300"]Росица Янакиева е поставена на командно дишане Росица Янакиева е поставена на командно дишане[/caption]

Близките и приятелите на Росица Янакиева са притеснени за състоянието й. те отправиха призив към всички, които я познават да се молят за нея. Бодигардът и шофьор на депутатката от АБВ – Валентин Лазаров бе сред най-дейните. Той дори й посвети една от картините си и я публикува на стената си в социалната мрежа Фейсбук.

Росица Янакиева е настанена за лечение във Военномедицинска академия. От там дават информация за състоянието й само на семейството й. На този етап медиците заети с лечението на депутатката от АБВ не се наемат да правят прогнози за изхода от ситуацията.

Само преди няколко дни съпартиецът й Румен Петков я посети в болницата. След това той заяви, че е обнадежден за състоянието й и допълни, че от останалите политически сили също са загрижени за зам.-шефката на Народното събрание. Запознати разкриват, че на Росица Янакиева са поставени платинени спирали в мозъка. Първоначално прогнозите бяха, че най-късно до един месец ще може да се върне отново на работното си място предвид бързото й възстановяване.

Към днешна дата обаче прогнозата не е толкоз обнадеждаваща предвид рязко влошеното й състояние. Към момента Росица Янакиева не може да стане от болничното си легло заради усложненията, които е получила, пише Блиц.