Блазе им! Магдалена Огурек става новия президент в Полша (Видео)

Блазе им! Магдалена Огурек става новия президент в Полша (Видео)
3 (60%) 2 votes

Магдалена Огурек скоро може да се разхожда не по котешката пътека, а из президентския дворец във Варшава

Тя не е топмодел, но има всички качества за манекенка. За радост на поляците обаче, Магдалена Огурек скоро може да се разхожда не по котешката пътека, а из президентския дворец във Варшава.

След Хърватия, която наскоро избра 46-годишната Колинда Грабар — Китарович за първата жена — президент в историята си, подобна ситуация може да се разиграе и в Полша.

35-годишната Магдалена Огурек е кандидат за президент на демократичния ляв съюз — СЛД, а в обществото е по-известна като телевизионна водеща. Русокосата докторка по история има богата биография, и освен, че е била тв водеща е работила в народната банка на Полша, автор е на няколко книги и е супер красива.

Кандидат-президентка  на Полша побърка Европа

Кандидат-президентка на Полша побърка Европа

Кандидатурата й предизвика вълнение не само в Полша, и из цяла Европа. Красавицата вече буди симпатии сред народа, а популярността й не спира да расте.

„Убедени сме, че Магдалена е символ на промяната. Тя е символ на отварянето на политиката към младите, символ на националното единство и не е представител, нито лидер на някой от спорещите лагери в политиката — каза ръководителят на СЛД, Лежек Милър представяйки кандидатката за президент на своята партия.

Магдалена Огурек може и да стане първа дама в страната си

Магдалена Огурек може и да стане първа дама в страната си

Чаровната дама вече бие по точки настоящия президент на Полша, както и останалите си конкуренти. Според мнозина тя може да се окаже колежка на първата жена в Хърватия и на бразилския президент Дилма Русеф.

Огуреко ще в първата си реч обяви, че вярва в кампанията си и в успеха на цялата полска левица.

Сегашните проучвания на общественото мнение в Полша показват, че сегашният президент Бронислав Коморовски (62) за момента се радва на близо 65 процента подкрепа, въпреки че все още не е обявил своята кандидатура. Анджей Дуда, лидер на консервативната опозиционна партия „Право и справедливост“ има 16 процента подкрепа, а либералът Януш Паликаот с 4 на сто, но е възможно красивата Магдалена Огурек да промени това разпределение на гласовете.

Хърватският пример за президентските избори показа, че проучванията на общественото мнение понякога много значително се различава от действителните резултати на изборите. Влизането на красивата Магдалена Огурек в изборната надпревара показва, че такъв сценарий е възможно и в Полша.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар