Детето-чудо Крисия няма да може да се състезава на родна земя

Малката певица Крисия може и де не се състезава на детската „Евровизия”, ако тя се провежда у нас – пише „България днес”. Талантливото момиче бе участник заедно с пианистите Хасан и Ибрахим в последното издание на конкурса. Тогава трите деца заеха второ място като първото бе отредено за италианеца Винченцо. Италия обаче се отказа от организирането на конкурса. От ЕС за радио и телевизия са изпратили официално писмо до БНТ, в което им предлагат страната ни да бъде домакин на следващото детско състезание. Националната телевизия все още не е заявила категорично, че се нагърбва със задачата, тъй като се търсят средства – отбелязва изданието.

[caption id="attachment_434773" align="alignleft" width="300"]Крисия и близнаците се надяват на съвместни успехи Крисия и близнаците се надяват на съвместни успехи[/caption]

„На родна почва, пред наши зрители победата на Крисия е стопроцентова. Едва ли за втори път ще разрешат на децата ни да вземат участие в конкурса с нова песен. Все пак ще искат да дадат шанс и на други цеда да се представят” – коментира бащата на близнаците Дениз Игнатов. Родителите и на Хасан и Ибрахим, и на Крисия се надяват децата им да успеят да участват като състезатели, ако конкурсът се провежда у нас. „Още нищо не е говорено, няма никаква конкретика, тъй като БНТ трябва да намери пари” – коментира и майката на Крисия – Ангелина. Преди седмица бащата на Хасан и Ибрахим обясни, че дори и децата да не могат да участват отново като състезатели в конкурса, то те може да изпълнят съвместна песен. Не е ясно и какве ще е ролята на Слави Трифонов в организирането на „Евровизия”, тъй като той е продуцент на малката Крисия – коментира изданието. Очакванията са БНТ, заедно с Би Ти Ви и продуцентът Слави Трифонов да обединят усилията си и да поемат организацията на детската Евровизия. Проявата не е по силите сама на националната телевизия – коментират запознати.