Готвят се да свалят Михаил Миков от лидерския пост в БСП

В редиците на БСП се задава поредният преврат.

Напрежението на „Позитано” 20 се покачи, след като стана ясно, че АБВ и БСП се обединяват за местните избори, които ще се проведат тази есен. Твърдите противници на експрезидента Георги Първанов са бесни от тази информация.

Те посочват, че е твърде опасно БСП и АБВ да се появят с общи листи на предстоящите местни избори. В червената централа се обособява ново тайно ядро от червени активисти, които са сочени за близки на екслидера на БСП Сергей Станишев. Това ядро възнамерява да повдигне въпроса за лидерския пост в БСП по време на предстоящия конгрес на партията, който е планиран за март.

[caption id="attachment_434607" align="alignright" width="300"]Готвят се да свалят Михаил Миков от лидерския пост в БСП Готвят се да свалят Михаил Миков от лидерския пост в БСП[/caption]

Висши апаратчици разкриват, че основната цел на този замисъл е да бъде предсрочно детрониран сегашният председател на БСП Михаил Миков заради сближаването, което е допуснал с АБВ. Запознати припомнят, че неотдавна Сергей Станишев направи намек, че грандиозният план на голяма част от червените представители бил да се сближат с хората на Георги Първанов и така да бъде оформена нова коалиция с помощта на която бившия държавен глава да се върне на бял кон в БСП и да влезе отново във владение на партията.

Припомняме, че в събота Михаил Миков заяви готовност да преговаря с АБВ за местните избори, но при изричното условие, че формацията ще се разграничи от дясното управление. Позовавайки се на собствени източници „Всеки ден” твърди, че първите, които са изразили готовност да подкрепят сливането на БСП и АБВ за предстоящите избори били народните представители Корнелия Нинова, Петър Кънев, Кирил Добрев и Ангел Найденов.

Вчера пък стана ясно, че и бившият министър на външните работи Кристиан Вигенин, който бе сочен за дясната ръка на бившия лидер на БСП Сергей Станишев, също е склонил на общи листи. Червеното партийно ядро обаче е бясно на Михаил Миков, че затопля отношенията с Георги Първанов, пише vsekiden.com.