Учени разкриха тайната на безсмъртието

Учени разкриха тайната на безсмъртието
5 (100%) 1 vote

Тайната на безсмъртието разкрита, ето как можем да живеем вечно

Учени разкриха тайната на безсмъртието. Чрез преструктуриране на ДНК може да се постигне безсмъртие, твърдят изследователи.

В света има различни видове животни и други видове организми, които имат доста дълъг живот, а единственият начин да умрат по-рано от колкото трябва, е да бъдат убити, или да се разболеят.

От тук възниква въпросът защо и човек да не може да продължи своя живот, ако костенурките и орлите могат да живеят повече от 130 години?

Досегашните изследвания показват, че човешките клетки се размножават до около 50 пъти и след това спират.  След което започва процес на разпадане, който неминуемо води до смърт. Това означава, че по същество биологично сме програмирани да умрем. Учените днес се опитват да намерят начин, по който могат да се препрограмират клетките и да се предотвратят смъртта от старост, пише idividi.com.mk.

Учени откриха тайната на безсмъртието

Учени откриха тайната на безсмъртието

Експерименти, извършени с червеи и мишки, показват, че с промяната на генетичния код може да се удължи живота. В тялото има специфични гени, заради които растем и гени, които ни помагат да поддържаме здравето и да се справим с болестите. Целта на препрограмирането е когато станем възрастни, да можем да прехвърлим енергията от гените на растежа към поддържане на тялото, с което би се увеличил и неговият живот.

Препрограмирана ДНК ни помага да живеем по-дълго

Препрограмирана ДНК ни помага да живеем по-дълго

Въпреки обещаващите резултати от изследването, не си мислете, че тайната на безсмъртието е открита и едва ли не от утре, ще заживеем вечно. От настоящите постижения на учените, до реални изследвания с хора и фактическото прилагане на новите открития в медицината, ще минат десетилетия. Освен това учените са направили и друго наблюдение, което според тях е спомогнало за удължаване живота на опитните им екземпляри.

Те са намалили калорийния прием на опитните мишки, което също повишило дълголетието им. И според една от хипотезите им, тайната на вечната младост се крие в правилната диета. На безсмъртието също.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар