Димитър Стоянов, по прякор Митко Лудия, не цепил басма никому

Колега на Митко Лудия разказа пред „България днес” как Димитър Стоянов се е сдобил с прякора си. „Беше от хората, които не търпяха да имат шеф на главата си и някой да ги командва. Беше прекалено малък през бандитските години, за да стане истински бос. Това го предпази във времето, но съдбата на „бързо живеещите момчета” настигна и него. Неговата черта от характера беше, че не показваше страх. Оттам му дойде и прякорът – Митко Лудия” – разказва пред изданието колега на Димитър Стоянов от Федерацията по бокс. Той разказва конкретна случка, свързана с автомобилно недоразумение.

Бие се срещу петима, излиза прякорът му Лудия - първо удря, тогава мисли „Веднъж Митко Лудия паркирал колата, а зад него някакви момчета го запушили с друга. Той излязъл да пита защо са го направили, може и по-груби реплики да са си разменили... Те му налетели. Били са 5 души. Той сам с още един негов приятел. За 10 секунди и петимата били проснати безпомощни на земята” – разказва боксьорът, който познава Димитър Стоянов от спортния му период.

[caption id="attachment_434481" align="alignleft" width="300"]Митко Лудия нямал страх Митко Лудия нямал страх[/caption]

Свидетелят разказва, че Митко Лудия е побеждавал навремето и Кубрат Пулев-Кобрата, който бил по-млад и неопитен от него.

Навремето побеждава и Кобрата „Кубрат беше по-малък на години, разликата им е 4-5. Митко победи и в двете срещи по точки. Бяха завързани. Кобрата притежаваше по-добра техника, но Митко беше по-здрав. Можеше да направи нещо в националния отбор, но се случи инцидент. Откраднаха му телефона, докато беше на лагер. Той много се ядоса. Строи всички боксьори и искаше да ги бие наред. Затова си тръгна от лагера” – спомня си боксьорът. Легендарните мачове между Митко Лудия и Кобрата са от края на 90-те. Тогава Кубрат Пулев прави първите си стъпки при мъжете. Боксира с в категория до 81 кг. По това време Димитър Стоянов е по-опитен, защото е част от националния отбор на България – припозня изданието.

Вижте един двубой от ММА на Митко Лудия срещу Румен Димитров.