Нова драма в Париж: Въоръжен мъж с бомба взе заложници в поща

Гласувайте за статията

Нова драма в Париж: Въоръжен мъж с гранати  и Калашников държи заложници в поща

Нова драма в Париж фокусира вниманието на световните медии. Около обяд днес, въоръжен мъж взе за заложници няколко души в пощата в Коломбо, в близост до Париж. Засега няма информация дали този инцидент е свързан с предишните ислямистки нападения, предаде Франс прес. Предполага се, че мъжът е психично болен и става дума за неуспешен обир, който е прераснал в драма със заложници.

Кризата със заложниците започнала около 12 на обяд, след като мъжът с гранати и Калашников се затворил в помещенията на пощата, както съобщава полицейските органи, които сега не могат да уточняват колко души се намират в ръцете на похитителя.

Някои от полицейските източници посочват, че става дума за най-малко едно въоръжено лице, което държи като заложници от двама до петима души, предава Фигаро.

Нова драма в Париж,  въоръжен взе заложници в поща

Нова драма в Париж, въоръжен взе заложници в поща

Районът се наблюдава и с хеликоптер на службите за сигурност. Опитите на властите да влязат в преговори с похитителя също засега не са се увенчали с успех.

Както може да видите от снимките, публикувани в социалните мрежи, на място са изпратени голям брой полицейски служители, както и представители на прокуратурата.

Мъжът е въоръжен с гранати и Калашников

Мъжът е въоръжен с гранати и Калашников

Агенция „ТАСС“ посочва, позовавайки се на френската телевизия „BFM“, че не става дума за терористично нападение.

Властите незабавно отцепиха района

Властите незабавно отцепиха района

Същевременно, останалите медии посочват, че нападателят е въоръжен с малокалибрени оръжия и че със себе си държи осем заложници и бомба, предава още „ТАСС“.

Подозират неуспешен обир, преминал в заложническа драма

Подозират неуспешен обир, преминал в заложническа драма

Новата драма в Париж се разигра само дни след трагедията с „Шарли Ебдо“. По-рано през деня, френската полиция отново бе вдигната на крак заради бомба, поставена на източната гара в града. За щастие, взривно устройство не бе открито, а подозрителния пакет, който предизвика такава паника сред гражданите, се оказа просто забавен багаж.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар