Атентатите от Париж с продължение в Брюксел (Издирват над 180 терористи)

Гласувайте за статията

Атентантите от Париж с продължение в Брюксел, убиха двама терористи

Атентатите от Париж получиха ново продължение в Брюксел. Белгийската полиция уби двама терористи и рани сериозно трети, буквално часове преди да бъде реализирана широкомащабна терористична акция в района. По улиците на Брюксел се чуха изстрели, експлозии и викове. А белгийската столица осъмна под тревога.

„Операцията на терен приключи. Сега се обработват данните и ще обсъдим дали полицията и прокуратурата трябва да предприемат допълнителни стъпки“, заяви тази сутрин белгийският външен министър Дидие Рейндерс.

Атентатите от Париж едва не получиха продължение в Брюксел

Атентатите от Париж едва не получиха продължение в Брюксел

Белгийската полиция уби двама мъже, които са стреляли по полицаи, в рамките на една от десетте акции, проведени вчера срещу терористичната група, която, според държавните прокурори, подготвяла „терористични нападения в особено големи размери“.

„Терористичната заплаха идва от 20 джихадистки клетки, в които има около 180 души и те са готови да атакуват Франция, Германия, Белгия и Холандия във всеки един момент“, казва източник от разузнаването за Си Ен Ен. В страната е обявена най-високата степен на тревога и бяха мобилизирани десетки хиляди полицаи. За да се избегнат атентатите от Париж, властите полагат огромни усилия да открият и заловят организаторите.

Повторение на атентатите от Париж

Белгийските власти съобщиха, че терористите са подготвяли атентати, подобни на тези, които извършиха джихадистите миналата седмица в Париж, но успокоиха, че белгийската група не е била пряко свързана с френската.

„Разследването започна няколко седмици преди атентатите в Париж“, подчертава заместникът на федералния държавен прокурор. „Всички заподозрени са с белгийско гражданство. Надяваме се, че предотвратихме втори потенциален Париж“.

Късно снощи белгийските медии обявиха, че нападателите са планирали да отвлекат и да екзекутират виден белгийски полицейски служител, а видеозаписът да публикуват в Интернет.

Заподозрените са се върнали в Белгия от Сирия миналия месец. Белгийската тайна служба е смятала, че снощи е бил планирано терористично нападение срещу полицейска служба, затова започнали незабавно акцията. Идентифицирането и издирването на останалите участници в групировките продължава.


Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар