Георги Славов, известен като Жоро Главата, избягал зад граница след убийството на Митко Лудия

Възможно е Жоро Главата да е замесен в екзекуцията на пловдивския боксьор Митко Лудия – пише „България днес”, като се позовава на източници от МВР. От полицията и прокуратурата не отрекоха, но и не потвърдиха тази версия. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров лаконично каза, че няма информация Славов да е замесен в убийството. Димитър Стоянов, известен сред биячите като Митко Лудия, беше убит с ловна пушка в сряда вечер. Изстрелът е произведен пред нова жилищна кооперация край пловдивския парк „Лаута”. По-късно бе открита опожарената кола, с която е избягал килърът. Според половинката на Митко Лудия - Роси Черногорова, возилото принадлежало на Жоро Главата.

[caption id="attachment_434437" align="alignleft" width="300"]След като се бе покрил, Жоро Главата пак напомни за себе си След като се бе покрил, Жоро Главата пак напомни за себе си[/caption]

От своя страна Жоро Главата е имал проблем с парите, след като е изхарчил наследеното от баща си – покойния сикаджийски бос Стоил Славов. Източници от полицията твърдят, че Главата вече е напуснал страната. Възможно е Славов да е имал да връща много пари на убития и това да е станало мотив за премахването му. Вече стана ясно, че Митко Лудия е давал пари назаем с лихва от 3 процента месечно. За по-големи суми и по-близки хора ставката падала до 1,5 на сто за срок от 30 дни. „Реално той не бачка в заложната къща, а си има работници. Никога не се е движел с охрана. Разчиташе само на себе си. Някой му е дължал много пари и се е получила приказката: „Няма кредитор, няма дълг” – разкрива пред изданието бившият президент на федерацията по бокс Мартин Димитров. Неговата версия бе потвърдена от още един от най-близките хора на Митко Лудия, пожелал да остане в анонимност. Борчът бил 6-цифрен – потвърдил източникът. „С Митко се видяхме за последно преди 15-ина дни. Разправяше ми каква кола си е купил. Живеехме в един квартал. Сподели ми, че се е преместил в нова кооперация. Тя не е осветена от задната част. Килърът е човек, който отлично го е познавал. Бил е наясно кога се прибира и къде паркира. Много съжалявам за Митко” – предполага Мартин Димитров.