Гърми нов компромат срещу Цветан Василев

Гърми нов компромат срещу Цветан Василев
5 (100%) 1 vote

Ето как Цветан Василев източи за втори път БТК

Поредният компромат срещу Цветан Василев е на път да взриви публичното пространство. Оказа се, че банкерът е източил телекома БТК цели два пъти. Целта на тази негова машинация е да се прекъсне връзката между изтичането на активите на КТБ към телекома, разкри „Телеграф“.

Злополучният банкер прави няколко машинации, благодарение на които успява да източи за пореден път телекомуникационното дружество. Веднага след като трезора беше поставен под специален режим, австрийската офшорка, която държи по-голяма част от акциите на телекома, смени собствеността си.

Цветан Василев

Цветан Василев източил БТК цели два пъти

Офшорките, държащи акциите на компанията, са общо четири и  действат на принципа на пирамида. Сред тях е и „Бромак инвестмънт“, която през 2012 година придоби основния дял от акциите на БТК. Сделката беше финансира от КТБ. Трезорът отпусна кредит на дружеството, за да купи БТК.

През лятото на 2014 година „Бромак“ продаде своите акции на „Ве Телеком Инвестмънт Дженерал Партнърс С.А.“. Сделката е реализирана по номинална стойност на акциите на телекома. Компанията плаща едва 18 000 евро за акциите на телекома. Зад аферата, разбира се стои кръгът около злополучния банкер. Това призна шефът на управителния съвет на БТК – Златозар Сурлеков. Той  заяви, че след осъществяването на сделката крайният собственик не се е променил.

След реализирането на сделката се губи връзката между Цветан Василев, „Бромак“, БТК  и предоставения от КТБ кредит. Банката отпуска 370 милиона лева за закупуването на телекома. След машинациите на банкера кредитът остава висящ, като на практика активите вече не съществуват. При отпускането на заема умишлено не е бил учреден залог.

Това ощетява не само КТБ, но и фондът, гарантиращ влоговете на гражданите, който в момента е основен кредитор на банката на Цветан Василев. Безспорно Цветан Василев не би успял да реализира цялата тази схема без помощта на Златозар Сурлеков, пише ПИК.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар to “Гърми нов компромат срещу Цветан Василев”

  1. Капитан Колев

    ян. 17. 2015

    Не разбрахте ли, че не ги загрявате нещата. Нито има австрийски офшорки, нито австралийски. Тази сделка е посочена като пример на английския фондов пазар, нямате капацитет да я коментирате.

Добавете коментар