Антиислямското движение PEGIDA завладя Европа

Гласувайте за статията

Антиислямски движения набират скорост из цяла Европа, PEGIDA с клон и в Испания

Антиислямски движения набират скорост в Европа и са причина за активни протестни шествия из целия континент. Начело на инициативите е PEGIDA (Патриотични европейци против ислямизация на Запада) Движението първо се формира в социалните мрежи, а след това излезе и на улиците.

PEGIDA се появи първо в Германия, но набра скорост из цяла европа, след атентатите в Париж. Организацията проведе протести с над 100 000 души в Германия, а лозунгите й бяха против ислямските общности на стария континент.

Въпреки призивите на Ангела Меркел, за толерантност и уважение на ислямската религия, все повече ислямофоби се включват в организацията. А изказването на Меркел „Ислямът е част от Германия“, предизвика вълна от недоволство. Немският канцлер ясно даде да се разбере, че страната е мултинационална и мултикултурна. И че част от нейния икономически възход се дължи на участието на имигранти от източна Европа и главно Турция.

PEGIDA набира скорост в Европа

PEGIDA набира скорост в Европа

PEGIDA вече има клон в Испания, където той бе създаден чрез туитър. Организира се център на мрежата и в Париж, където станаха атентатите срещу „Шарли Ебдо“ миналата седмица. Цяла Европа настръхна срещу ислямските терористични организации, но покрай кампаниите срещу тероризма, засегнати се оказаха и напълно невинни граждани.

Последователи на движението са главно хора, които се страхуват, че пенсиите им ще бъдат намалени заради разходите по сирийските бежанци, майки, които се грижат за децата си сами и негодуват, че заради Ахмед или Айша, техните наследници остават на втори план в училище, пише sitel.com.mk.

Европейските лидери обсъждат възможността за масирани медийни кампании като реакция срещу PEGIDA , които да успокоят духовете и да спрат нарастващата ксенофобия сред населението. Сам по себе си ислямът като религия проповядва мир и толерантност между хората, но като маша в ръцете на безумни и болни хора като терористите, вярата се превръща в смъртоносно оръжие, заради което страдат невинни хора.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар