Ето кои храни горят мазнини и подобряват метаболизма ни!

Много съвети могат да се дадат за регулиране на теглото и подобряване на метаболизма. Едни от тях е повече движение и стриктен подбор на храната. Има девет хранителни продукта, които подпомагат това да се случи в нашия организъм.

Една от тези полезни хранителни продукта е именно киселото мляко. Еликсирът на младостта съдържа пробитиотици, протеини и калций. Освен за регулиране на перисталтиката на червата, укрепване на костната система, то подобрява и храносмилането. Киселото мляко прави мускулната система по-силна.

[caption id="attachment_434368" align="alignright" width="300"]храни Тези храни трябва да присъстват на масата ви ако искате да отслабнете[/caption]

Бананите също са храна, която се грижи за нашата елегантна визия. Защото южния плод съдържа калий. Този естествен продукт повишава водния баланс в организма и подобрява метаболизма.

Пикантните подправки са сигурни помощници срещу излишните килограми. Те подобряват метаболизма на организма и спомагат за отслабването дори и час, след като бъдат консумирани.

За стопяване на излишните мазнини спомагат и цитрусовите плодове. Доказано е, че те се „грижат” да не се натрупват неприятните мастни образования в организма ни.

Ябълки, ягоди и малини помагат да не се складират мастни образования в нашите клетки. Плодовете съдържат голямо количество пектин, което отблъсква и не дава възможност на клетките да се превръщат в депа на мазнините. По този начин те чистят и вредния холестерол на едно клетъчно ниво.

Всеки знае за благотворното влияние на чесъна, като естествен антибиотик. Но според последните изследвания той регулира още кръвната захар и ускорява метаболизма. Чесънът освен това поддържа едни ниски нива на инсулин, който пък от своя страна стопява мазнините.

Дори и четвърт чаена лъжичка канела на ден регулира кръвната захар и дори може да се използва като подсладител. Джинджифила увеличава многократно метаболизма и разширява кръвоносните съдове. Той чисти организма от вредните натрупвания и спомага за отслабването.

Консумацията на риба не само прави организма здрав, но и го снабдява с така необходимия хормон лептин. Това са храни, които не позволяват на организма да натрупва вредни мазнини, а е една здравословна храна.