Разкол в Европа заради Русия (Съюзът се раздели)

Гласувайте за статията

Разкол в Европа заради Русия, съюзът се раздели на две

Разкол в Европа заради санкциите в Русия, може да доведе до сериозни конфликтни в общността. Икономическите сътресения, които търпи еврозоната станаха причина за все по-резки реакции и обвинения от трибуните в Брюксел.

Само преди 4 дни европейската общност се събра по-единна от всякога, на шествието в Париж. Днес вече страните се карат заради икономическата криза, която също се задълбочава.

Седем от 28-те държави-членки на съвета настояват за премахване на санкциите срещу Русия.  Новият разкол в Европа раздели общността на две. „Отмяна на санкциите искат Австрия, Унгария, Италия, Кипър, Словакия, Франция и Чехия. Русия ще бъде тема на разговор, но само по отношение на проблемите със санкциите“, посочил източник на агенция“ ТАСС“.

„Министрите ще се постараят да подготвят терена за смекчаване на санкциите. Може би това време е дошло време за такова решение“, казва източник, близък до Европейския съвет.

Разкол в Европа заради Русия, кризата удари цялата общност

Разкол в Европа заради Русия, кризата удари цялата общност

Междувременно американският „Wall Street Journal“ е посочил, че репортери на изданието са имали възможност да видят документа, с който се облекчават санкциите за Русия, посочвайки, че този документ трябва да бъде тема на обсъждане на 19 януари.

За връщане към руските пазари лобира и първия дипломат на ЕС Федерика Могерини. В доклад от 4 страници изпратен от Могерини до външните министри на 28-те страни членки на съюза, се предлага ЕС да възстанови сътрудничеството с Москва, като след сближаването по въпроси, касаещи световната дипломация, да се разгледат и проблемите с търговията и други въпроси, съобщава РИА Новости.

Междувременно стана ясно, че новият разкол в Европа не е единственият проблем, пред който е изправен Запада. САЩ е пред дълбока икономическа криза и започва да потъва надолу. Оказа се, че американската икономика също не е толкова стабилна, колкото се твърдеше доскоро.

Държавният дълг на САЩ е най-големият в света и непрекъснато се увеличава, което е тревожен сигнал за финансовото състояние на САЩ, отбелязва в своя статия в изданието на „The National Interests“, експертът по бюджетни въпроси и социални програми, Елиът Фрейзър. Както пише анализаторът, само през последната година американските власти са похарчили 86 милиарда долара за специални операции в чужбина, сред които ограничаване на ебола в Африка и за военна помощ в Украйна.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Разкол в Европа заради Русия (Съюзът се раздели)”

  1. Milan

    ян. 19. 2015

    Евалата Кристинче твоите статии са най актуални интересни и точни аз само тях чета на другите глупостите ги пускам тихо у лево
    давай смело ти си автора г-це Милева

Добавете коментар