Петко Сертов предизвика вълна народен хумор след мистериозното си изчезване и нелепото си завръщанеПетко Сертов продължава да отказва да разкрие къде е бил в Гърция, докато родните власти го издирваха

Петко Сертов стана обект на народния хумор след мистериозното си изчезване в началото на декември. И нелепото си завръщане над месец по-късно, когато в издирването му се бяха включили не само родните власти, но и Интерпол. Заради цялата абсурдност на ситуацията, онлайн зевзеци веднага решиха да се изгаврят с бившия шеф на ДАНС.

[caption id="attachment_434278" align="alignright" width="300"]Петко Сертов Петко Сертов[/caption]

В мрежата се появи стихче, осмиващо както изчезването на Петко Сертов, така и смута, който настана в редиците на родното МВР от този факт. И безсилието, което родните експерти демонстрираха при напразните опити разузнавачът да бъде открит. Освен стихотворението, Сертов стана главно действащо лице и в не малко вицове. Един от тях стана особено актуален само дни след изчезването му.

Петко СертовШегаджии заобясняваха, че той просто е тръгнал по-рано за Гърция, за да избегне задръстванията на границата покрай Коледните и Новогодишните празници. След като се завърна, повече от неочаквано придружен от съпругата си, пък зевзеци предложиха да пуснат госпожа Сертова да издири и братя Галеви.

Както знаете, именно Емилия Сертова беше тази, която в началото на декември обяви мъжа си за безследно изчезнал, тъй като не се прибрал в дома им. Това породи множество спекулации, в това число и че двамата са имали семейни проблеми и са били пред развод. А Петко Сертов е духнал за Гърция с любовницата си.

В началото на януари госпожа Сертова изненадващо обяви, че иска издирването на съпруга й да бъде прекратено, а дни след това самата тя се завърна от Гърция заедно с него.