Непознатият грип ни атакува от следващата седмица!

Грип „Тексас” ни атакува другата седмица. Щамът от тип А на грипа идва от следващата седмица. Обещанията на епидимиолозите, че в края на този месец ще ни залее грипна вълна, се сбъдват. Опасният щам ще ни разболява, без да успеем да се подготвим, изненадващо. Не биха ни спасили нито ваксини, нито предварителни запалителни процедури. Просто защото грипът мутира и не може да бъде унищожен с познатите досега средства.

За разлика от предишните нападения над грипа този ни атакува по различен начин. Болестта не започва с хрема и кашлица, а направо с висока температура и силно главоболие.

[caption id="attachment_434249" align="alignright" width="300"]грип Непознатият грип напада страната ни идната седмица, предупредиха експертите[/caption]

Този щам на вируса изисква минимум от три до пет дни да пазим леглото в къщи. При него най-уязвими ще са хората на възраст над шестдесет години. Както и тези, които имат отслабена имунна защита на организма.

Ако не се вземат необходимите мерки вероятността да се развие пневмония е доста по-голяма. Болестта трудно се установява и симптомите й ще се уловят само със скенер.

Другият вирус, който заплашва да ни атакува носи името „Швейцария”. В момента този щам върлува из Америка. Но специалистите съветват, че няма да се размине и на нашите ширини и скоро грипа ще засегне и нашата страна.

Очакванията на специалистите са, че първите атаки ще бъдат в градовете Плевен, Силистра и Плевен. След което заразата постепенно ще залее цялата страна, с различна интензивност. Съветът на лекарите е да се пазим максимално далеч от хора, кото кихат и кашлят. Освен това е добре да се вземат превантивно и противогрипни вещества, като витамин С, ехинацея и други вещества, които повишават имунната ни система.

Антибиотиците се приемат само в краен случай, при бактериална инфекция. но преди да пристъпим към тях е наложително да се консултираме с лекаря и едва тогава да приемаме лекарства. Едновременно с това можем да приемем средства и срещу болката, температурата и главоболието.