БСП и АБВ се събират след решение на заседание на червените от този уикендБСП и АБВ ще се явят заедно на предстоящите през октомври местни избори

БСП и АБВ се обединяват! Изненадващата новина идва след проведено през изминалия уикенд заседание на червените, когато е било взето решение столетницата да загърби различията с отцепниците на Георги Първанов. Което се отделиха през миналата година и си направиха собствена партия, която подби доста от вота за червените на парламентарните избори.

[caption id="attachment_434219" align="alignright" width="300"]БСП и АБВ се обединяват за изборите БСП и АБВ се обединяват за изборите[/caption]

За предстоящите през октомври местни избори обаче двете леви партии ще се обединят и ще излъчат заедно предложенията си за кметове и общински съветници. Причината за това решение, че нито БСП, нито АБВ имат достатъчно кандидатури, които да предложат за всички 264 общини. Затова бившите управляващи са взели решение да се обединят с партията на бившия президент и да подкрепят и негови кандидатури на кметове. В същото време от БСП ще поискат от АБВ подкрепа за общинските си съветници.

Хора от централата на Позиитано 20 коментираха, че в случващото се няма нищо учудващо, тъй като и двете партии са с леви идеи. И отделното им явяване на избори само разделя избирателите на две. Очаква се за местния вот от БСП да кандидатират за кмет на София Корнелия Нинова, която ще се изправи срещу настоящата кметица Йорданка Фандъкова от ГЕРБ.

Бившият лидер на червените Сергей Станишев обаче хич не бил очарован от идеята бившите му съпартийци да подадат ръка на отцепниците, които им изиграха лош номер на парламентарния вот, научиха от vsekiden.com.

За екс премиера хората на Георги Първанов продължават да са предатели и той нямал никакво намерение да погледне с друго око на тях.