Възможно е Слави Трифонов да прави детската „Евровизия” заедно с БНТ и Би Ти Ви

Шансовете за това станаха реални след като каналът, който организира участието на Италия в конкурса RAI Gulp, обясни на своите зрители, че няма финансовата изгода от излъчването на детския песенен конкурс, но все пак имало 10 процента вероятност, които могат да обърнат нещата в полза на Италия – пише „България днес”.

Какви са шансовете на Слави Трифонов?

Така простите сметки показват, че за Дългия и компанията му „Седем осми” шансовете стават 90 процента. „В момента се провежда дискусията между всички собственици на канала, но от офисите на г-н Виале Мацини са категорични, че трябва да стане чудо, за да бъде Италия домакин на детската Евровизия” – твърдят служители на италианската медийна група. Обяснението към зрителите на канала е, че собствениците не разполагат с реобходимите средства за организацията в бюджета си, което означава, че предаването ще трябва да мине към някои от основните канали – РАИ1, РАИ2 или РАИ3, което от своя страна ще доведе до последващи програмни проблеми. Те споделят още, че и мястото за провеждането на конкурса ги притеснява, защото и за това ще трябва да се отпуснат средства, с които каналът не разполага.

[caption id="attachment_434070" align="alignleft" width="300"]Слави Трифонов готов да подрепя Крисия и на родна почва Слави Трифонов готов да подрепя Крисия и на родна почва[/caption]

При евентуален окончателен отказ от страна на Апенините да бъдат домакин на детската Евровизия България като страна, класирала се на второ място в конкурса, има правото да заеме мястото на организатора. Оттук идва идеята двете големи телевизии БНТ и Би Ти Ви, заедно с един от най-успешните продуценти Слави Трифонов, да се обединят като организатори на певческата надпревара. Според запознати нагласи за това имало и от трите страни. Освен екипа на Слави Трифонов от зала „Арена Армеец” също заявиха положителното си отношение към детския песенен конкурс. Засега не се знае дали Крисия, Хасан и Ибрахим ще участват в следващата „Евровизия, но по регламент имат право да се явят отново на конкурса – разяснява изданието.