Искри хвърчат по високите етажи на МВР заради гузното мълчание на Петко Сертов

Гузното мълчание на ексшефа на родното ФБР Петко Сертов доведе до сериозно нагнетяване на напрежението по високите етажи на МВР.

Втори ден Петко Сертов категорично отказва да задоволи общественото любопитство за мистериозното изчезване и още по-мистериозното му завръщане. Той продължава да избягва срещите с микрофони и камери, пред които трябва да даде множество отговори на обществото. Най-малкото, което Петко Сертов трябва да направи е да даде категоричен отговор на въпроса дали е претърпял инцидент или не.

[caption id="attachment_434059" align="alignright" width="300"]Искри хвърчат по високите етажи на МВР заради гузното мълчание на Петко Сертов Искри хвърчат по високите етажи на МВР заради гузното мълчание на Петко Сертов[/caption]

Припомняме, че при завръщането си в България ексшефа на МВР твърдеше, че е претърпял лек инцидент. В същото време обаче проверката, направена от родните власти сочи, че не е регистриран пътен инцидент в южната ни съседка с участието на Петко Сертов. Заради мълчанието на ексшефа на ДАНС, пред очите ни се разиграва абсурдна ситуация, в която Светлозар Лазаров, Веселин Вучков и шефът на СДВР Младен Маринов стават негови говорители.

„Онемяването” на Петко Сертов доведе и до ироничен коментар от страна на бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по адрес на Светлозар Лазаров. Цветанов „похвали” Лазаров, че случаят с Петко Сертов като по чудо се е разминал без жертви (визира операцията в Лясковец). Шефът на депутатите от ГЕРБ подчерта, че огромните разходи, направени по издирването на Сертов са в резултат на липсата на професионализъм.

В ефира на БНТ Цветанов подчерта, че ако е имало някакво неразбирателство в семейството на Петко Сертов, то е трябвало да бъде пощадено от разгласяването на информация и допълни, че професионалното ръководство на МВР е подходило изключително непрофесионално.

Докато по високите етажи на Министерството на вътрешните работи продължават да хвърчат искри, то семейството на Петко Сертов сякаш се е покрило вдън земя и продължава да мълчи, пише pik.bg. В същото време Блиц излезе с информация, в която Николай Колев-Босия твърди, че Петко Сертов е имал тайна мисия. Каква обаче е тя, така и не става ясно.