Завръщането на Петко Сертов е начало на геополитическа битка

Разследващият журналист Григор Лилов направи експресен коментар на последствията от завръщането на Петко Сертов в България.

Като начало Григор Лилов посочи, че подозира, че в дъното на сапунката с Петко Сертов се корени геополитическата битка между Щатите и Русия за влияние над България. На страницата си в социалната мрежа Фейсбук, журналистът написа, че очаква името на Петко Сертов тепърва да нашуми (ако се наложи) в поредица от скандални разкрития за корупция в страната ни.

[caption id="attachment_433969" align="alignright" width="300"]Завръщането на Петко Сертов е начало на геополитическа битка Завръщането на Петко Сертов е начало на геополитическа битка[/caption]

Според него е повече от очевидно, че както изчезването, така и завръщането на ексшефа на родното ФБР в навечерието на посещението на държавния секретар на Америка у нас, сочи че се заформя геополитическа битка между Вашингтон и Москва за това кой да се разпорежда изцяло с бъдещето на страната ни. Григор Лилов, който бе единственият експерт, дал точна прогноза за развитието на случая с Петко Сертов заяви, че е било повече от ясно, че той сам ще вземе решението кога да се върне.

В същото време Бриго Аспарухов, който единствен от множеството експерти прогнозира преди няколко дни щастлива развръзка на казуса Петко Сертов, не бе изненадан от появата му на българска земя. Той коментира, че е бил повече от сигурен в тази развръзка. Аспарухов твърди, че властите са били наясно, че в случая с Петко Сертов не става въпрос за някаква трагедия и той сам ще реши кога да се появи на светло.

Генералът предполага, че вероятно към тази прогноза го е насочил фактът, че не е възможно човек с такава отговорност и репутация да постъпи по толкоз необмислен и хаотичен начин. Въпреки всичко обаче случката си остава доста нелицеприятна, тъй като със сигурност има хора, на които завръщането на Петко Сертов никак няма да се понрави. Бриго Аспарухов призова бившия шеф на ДАНС да разкаже какво точно се е случило и защо се е наложило да замине мистериозно на 5 декември, допълвайки, че е наясно, че цялата истина около този казус никога няма да излезе наяве, пише Блиц.