Петко Сертов е преминал през ГКПП Кулата снощи

Полицейските власти обявиха, че най-после се слага край на драмата с Петко Сертов.

От там посочват, че Петко Сертов се е прибрал в България. Той е преминал през ГКПП Кулата към 1.30 ч. снощи. Ексшефън на ДАНС вдигна на крака полицейските власти в страната, след като на 5 декември м.г. половинката му Емилия обяви, че е изчезнал, без да се обади на никого. Мистериозното изчезване на Петко Сертов стана повод за множество слухове и версии по темата, а той самият не спираше да ги подхранва като не даваше никакви изявления.

[caption id="attachment_433919" align="alignright" width="300"]Петко Сертов е преминал през ГКПП Кулата снощи Петко Сертов е преминал през ГКПП Кулата снощи[/caption]

Преди време властите в Гърция го засякоха, че е отседнал в хотел в Лариса. След това обаче следите на Петко Сертов се изгубиха. Страната ни похарчи стотици хиляди левове за издирването му, което въпреки всичко бе безуспешно. Стигна се до там, че Светлозар Лазаров (главният секретар на МВР) го прикани да се легитимира в някое полицейско управление в южната ни съседка и по този начин процедурата по издирването му да бъде прекратена. Това обаче така и не се случи.

Запознати уверяват, че Петко Сертов е жив и здрав и не е пострадал при престъпление, нито пък е извършил такова. От Вътрешното ведомство са потвърдили информацията, че Петко Сертов се е върнал в България пред Информационна агенция „ПИК”.

Ако тази информация бъде потвърдена официално и на по-късен етап, ще възникне нов проблем. Голяма част от обществото е на мнение, че е престъпление държавата да пръсне близо 500 хиляди лева по издирването на Петко Сертов, който изчезнал заради семейни проблеми. Много хора настояват семейството на бившия шеф на ДАНС да възстанови разходите, които МВР е направило по издирването му.

Каква е причината, която стои в основата на мистериозното изчезване на Петко Сертов вероятно тепърва ще стане ясно или ще се превърне в повод за нови спекулации по темата.