Дамянови били разстреляни с бутиков пистолет

Оказва се, че разстрелът на Митко и Наталия Дамянови, е извършен с бутиков дамски пистолет за самоотбрана.

Както вече стана ясно, Дамянови са били разстреляни в гръб. Източници на „Стандарт” разкриват, че разследващите са открили осем гилзи от оръжието, с което е стреляно. Те са 22-ри калибър или т. нар. флоберов патрон. Това кара експертите да мислят, че по всяка вероятност става дума за пистолет.

[caption id="attachment_433914" align="alignright" width="300"]Дамянови били разстреляни с бутиков пистолет Дамянови били разстреляни с бутиков пистолет[/caption]

Този калибър де използва не само за самозащита, а и за спортна стрелба. Той е характерен с високата си начална скорост и ниска пробивност. Именно този факт обяснява защо от всички шест куршума, с които са били разстреляни Дамянови, е излязъл само един (единия от трите проектила, с които Наталия Дамянова е била гръмната в главата).

От съдебномедицинската експертиза става ясно, че куршумът е излязъл през ухото на Дамянова. Митко Дамянов пък бил улучен с три куршума в главата и врата. Експертизата сочи, че всички куршуми са били изстреляни в гръб. Бизнесменът е видял нападателя си и се е обърнал, опитвайки се да избяга. Половинката му пък тръгнала надясно в опит да се скрие зад блока, намиращ се в съседство, когато била застигната от куршумите на убиеца.

Заради бутиковия дамски пистолет, използван за разстрела на Дамянови, МВР работи по две основни версии за разстрела. Едната от тях е любовна драма, а другата – отмъщение заради имотите на Дамянов. Криминалисти смятат, че има голяма вероятност убийството да бъде разкрито, тъй като оръжието, с което е извършено не е на въоръжение и човек трудно би се снабдил с него на черния пазар. Надеждата на криминалистите е, че намерените гилзи ще съвпаднат с регистрирано в полицията оръжие.

Припомняме, че още в нощта, в която Дамянови бяха разстреляни, бе задържан техен съсед, с когото са имали финансови спорове. Това, което се знае е, че задържаният се казва Здравко и работи в РВД (Ръководство на въздушното движение). Той бил завлечен от Дамянов с 30 хиляди евро заради апартамент, пише Блиц.